Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Zapora avtoceste med priključkoma Trojane in Vransko iz smeri Ljubljane

19.05.2006
Ob rednem mesečnem preizkusu prezračevalnih naprav je bilo v eni cevi predora Jasovnik (iz smeri Ljubljane proti Celju) ugotovljeno, da je prišlo do blokade rotorja enega ventilatorja, verjetno zaradi okvare rotorja elektro-motorja. Zaradi hitrejše in lažje zamenjave bo dobavitelj navedene opreme, celjsko podjetje Klima, zamenjal celotni ventilator, saj gre po njegovem mnenju za skrito napako in bo popravilo izvedel na svoje stroške v okviru garancijske dobe. Ob zamenjavi ventilatorja se bo posegalo prek sredine vozišča dvopasovne predorske cevi, zato je potrebno zapreti oba pasova v njem, s tem pa tudi eno smerno vozišče odseka avtoceste med najbližjima priključkoma, Trojane in Vransko.

S preusmeritvijo prometa med avtocestnima priključkoma Trojane in Vransko iz smeri Ljubljane proti Celju na vzporedno regionalno cesto, se možnost koriščenja cestninske ceste v smeri proti Celju skrajša za 9,94 kilometra. Zato bo cestnina na sicer 27,5 km dolgi razdalji Trojane – Arja vas, ki se zaračunava na cestninski postaji Vransko, za uporabnike iz smeri Ljubljane ustrezno znižana za navedeno razdaljo med priključkoma Trojane in Vransko.  Tako bo cestnina v času preusmeritve prometa z avtoceste na vzporedno regionalno cesto za prvi cestninski razred (osebna vozila) znižana s 310 tolarjev na 200 tolarjev, za drugi cestninski razred s 460 tolarjev na 300 tolarjev, za tretji razred z 850 tolarjev na 540 tolarjev ter za četrti cestninski razred s 1.250 tolarjev na 790 tolarjev. Znižanje cestnine za čas trajanje omejitve prometa, sorazmerno z dolžino odseka smernega vozišča, ki je zaprto za promet, ob preusmeritvi prometa na vzporedno necestninsko cesto, je opredeljeno v 6. členu Uredbe o cestninskih cestah in cestnini za uporabo cestninskih cest (Ur. list RS, št. 110/05).

Voznike prosimo za razumevanje in strpnost.
Nazaj