Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Gradnja avtoceste Postojna–Jelšane po letu 2030

09.11.2020

Po poročanju nekaterih medijev naj bi gradnjo avtoceste med Postojno in Jelšanami zaključili končali do konca leta 2027, kar ne drži. Resolucija o nacionalnem programu razvoja prometa v RS za obdobje do leta 2030, ki jo je sprejel Državni zbor RS, navaja, da je rok izvedbe avtoceste Postojna–Jelšane po letu 2030.

 

 

Najverjetneje je bil pri poročanju nekaterih medijev napačno razumljen sklep, ki ga je Vlada RS v zvezi z izvedbo državnega prostorskega načrtovanja za avtocesto na odseku Postojna–Jelšane sprejela  oktobra 2020. Vladni sklep v obrazložitvi v točki III. navaja: »Datum zaključka projekta do 31. 12. 2027«. Vendar gre za datum, do kdaj naj bi bil državni prostorski načrt končan oziroma sprejet na Vladi RS. 

Nazaj