Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Meritev stanja vozišč z uporabo kombiniranega merilnega vozila v prostem prometnem toku

07.06.2021

DARS periodično izvaja meritve stanja cestne infrastrukture s ciljem, da je ta v dobri kondiciji in zagotavlja optimalno raven prometne varnosti. Zato bomo 8. junija 2021 pričeli z izvedbo meritev stanja vozišč v upravljanju DARS, ki bodo zaključene predvidoma do 30. junija 2021.

Meritve bomo izvajali na vseh voznih pasovih z uporabo kombiniranega merilnega vozila, ki bo vozilo s hitrostjo 80–90 km/uro. Pri vožnji po prehitevalnem pasu ga bo spremljalo vozilo DARS.

 

Kombinirano merilno vozilo

 

Voznikom priporočamo, da spremljajo razmere na cestah ter ustrezno prilagodijo hitrost vožnje. V primeru deževnega vremena se meritve ne bodo izvajale.

Razmere na cestah lahko preverimo na spletni strani promet.si ali na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah 080 22 44. Dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na twitterju (@promet_si), na mobilni aplikaciji Promet+ ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na telefonsko številko 1970.

 

Nazaj