Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Pojav lažnih spletnih strani za prodajo e-vinjet

15.06.2022

Na DARS, d. d., opažamo, da se je na spletu pojavilo več neuradnih spletnih strani, na katerih razni ponudniki nepooblaščeno prodajajo slovenske e-vinjete za uporabo slovenskih avtocest in hitrih cest. Ponudniki strankam za nakup zaračunajo visoko provizijo, pri čemer kupec nima zagotovila, da je bila e-vinjeta dejansko kreirana v našem centralnem sistemu. Kljub nakupu lahko stranka ostane brez veljavne vinjete – to pomeni, da se stranka ob vstopu na naše avtocestno omrežje lahko znajde v prekršku in dobi kazen, kljub temu, da je e-vinjeto takšnemu ponudniku plačala.

Slovenske e-vinjete je uradno in skladno z zakonodajo mogoče kupiti samo prek naše uradne spletne strani. Vsi ostali ponudniki, ki nudijo nakup slovenske e-vinjete prek svojih spletnih strani, to počnejo brez naše privolitve in z njimi nimamo sklenjene pogodbe o prodaji e-vinjet.

 

 

Nazaj