Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Obisk predstavnika evropske agencije CINEA

25.01.2023

Predstavnik Evropske izvajalske agencije za podnebje, infrastrukturo in okolje (CINEA) José María Diez je po zaključku projekta Crocodile 3 obiskal Regionalni nadzorni center Ljubljana in Nacionalni center za upravljanje prometa v Dragomlju.

 

 

Skupaj s predstavnikoma koordinatorja projekta Crocodile 3, Kalojan Daskalow in Damaris Anno Gruber, so pregledali izvedene aktivnosti na področju uvedbe inteligentnih transportnih sistemov na slovenskem avtocestnem omrežju, ki so bili sofinancirani s strani EU. Sem spadajo simulator za usposabljanje nadzornikov prometa, aplikacija za mednarodno vodenje prometa (Traffic Management Plan), sistem za nadzor in vodenje prometa na ljubljanskem avtocestnem obroču, sistem spremljanja prevoza nevarnega tovora po avtocestah (ADR-prevozi) ter mobilna aplikacija Promet+.

 

 

 

Nazaj