Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Po hitri cesti med Škofijami in priključkom Dekani začasno brez e-vinjete

14.03.2023

Uporaba odseka istrske hitre ceste H5 med mejo z Italijo in priključkom Dekani bo od 20. marca do 30. junija 2023 omogočena tudi brez uporabe e-vinjete.

 

Razcep Sermin

Razcep Sermin

 

Gre za ukrep razbremenitve vzporednega cestnega omrežja, kjer sedaj zlasti v prometnih konicah nastajajo zastoji, kar povzroča domačinom velike težave pri dnevni mobilnosti. Zastoji so posledica delovne zapore na državni cesti R3-741 skozi Spodnje Škofije, kjer poteka ureditev krožišča.

Vozniki bodo lahko istrsko hitro cesto H5 uporabljali kot obvozno cesto brez e-vinjete zgolj na odseku med mejnim prehodom Škofije in priključkom Dekani. Za nadaljevanje vožnje po hitri cesti H5 naprej v smeri Kopra ostaja e-vinjeta še naprej obvezna.
 

Nazaj