Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 9. septembra 2022

02.09.2022

Zaradi vračanja turistov s hrvaške in slovenske obale bo tudi ta konec tedna povečan promet proti Avstriji. Najdaljši zastoj je pričakovati pred predorom Karavanke, ta lahko v petek in nedeljo preseže 5 km, v soboto tudi 8 km.

 

Primorska avtocesta pri Vrhniki

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Zadobrovo in Novimi Jaršami (več informacij). Predvidoma do sredine septembra bo promet proti Zadobrovi potekal po dveh zoženih pasovih ter na kraku razcepa Zadobrova proti Novemu mestu (na vzhodno ljubljansko obvoznico) samo po enem pasu. V naslednjih fazah obnove bo promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka preureditev priključka Nove Jarše na Leskoškovi cesti. Zaprti so uvoz na hitro cesto proti Zadobrovi, izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je čez sosednje priključke (Zaloška cesta, Ind. cona Moste in krožišče Tomačevo).

Gorenjska avtocesta

V noči na sredo (6. in 7. septembra 2022) bo med 21. in 5. uro promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Do 25. oktobra 2022 bo oviran promet na priključku Vodice proti Kranju (uvoz in izvoz v tej smeri) zaradi del v sklopu izgradnje obvoznice Vodice.

Na gorenjski avtocesti A2 sta zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Dolenjska avtocesta

Do sredine novembra 2022 na odseku dolenjske avtoceste A2 med Kronovim in Dobruško vasjo poteka preplastitev vozišča. V prvi fazi del sta zaprta oba prehitevalna pasova. Predvidoma od 5. septembra 2022 bo ves promet na odseku potekal le po eni od polovic avtoceste, kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Štajerska avtocesta

Do konca septembra 2022 bo na vzhodni mariborski obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova spremenjen potek prometa zaradi gradnje železniškega viadukta. Zaprta sta oba prehitevalna pasova, promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Primorska avtocesta

Na primorski avtocesti A1 sta zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Pomurska avtocesta

Na pomurski avtocesti A5 je zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij).

Kraška avtocesta

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sprva pretežno jasno in po nekaterih nižinah zjutraj megleno. Popoldne se bo od zahoda oblačnost povečala. V noči na nedeljo bodo možne posamezne plohe ali nevihte. V nedeljo čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo znova nastalo nekaj krajevnih ploh ali neviht.

V ponedeljek bo sončno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. V torek in sredo bo še sončno in toplo z dnevnimi temperaturami od 25 do 30 °C. Od četrtka naprej bo spremenljivo do pretežno oblačno, verjetnost za padavine, predvsem plohe in nevihte, bo povečana.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj