Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 6. oktobra 2023

29.09.2023

Konec tedna bodo na štajerski avtocesti med Dramljami in Slovensko Bistrico potekala dela. V soboto lahko v smeri Maribora nastanejo zastoji. Na priključku Ljubljana Vič bosta zaprta oba izvoza zaradi preplastitve Tržaške ceste.

 

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

V soboto, 30. septembra 2023, med 6. in 20. uro bo na odseku štajerske avtoceste med Dramljami in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru v dolžini 1,7 km zaprt vozni pas zaradi nujne intervencijske sanacije dilatacije na objektu Škedenj II. V času povečanega števila tovornih vozil je pričakovati zastoje.

V soboto, 30. septembra 2023, med 2. in 21. uro bo na štajerski avtocesti A1 na območju priključka Slovenske Konjice proti Ljubljani v dolžini 600 m zaprt vozni pas zaradi sanacije vozišča. Zaradi del bo na priključku zaprt uvoz proti Ljubljani, obvoz bo po državni cesti Slovenske Konjice–Vojnik–Celje.

V nedeljo, 1. oktobra 2023, med 2. in 21. uro bo na območju priključka Slovenska Bistrica proti Mariboru v dolžini 250 m zaprt vozni pas zaradi sanacije vozišča. Zaradi del bosta na priključku zaprta tako izvoz iz smeri Ljubljane kot uvoz proti Mariboru, obvoz bo čez priključek Slovenska Bistrica sever.

Vsak dan od nedelje, 1. oktobra 2023, do četrtka, 5. oktobra 2023, med 23. uro in 14. uro bodo na odseku štajerske avtoceste A1 med Domžalami in Trojanami v obeh smereh vožnje pomične zapore zaradi obnove talnih oznak.

Do konca oktobra bo na regionalni cesti Pesnica–Maribor (bivši hitri cesti skozi Maribor) zaprt desni pas zaradi obnove protihrupne ograje. 

Ljubljanska obvoznica

Od petka, 29. septembra 2023, od 21. ure do ponedeljka, 2. oktobra 2023, do 4. ure bosta na priključku Ljubljana zahod (Vič) zaprta oba izvoza (iz smeri Dolenjske in Primorske) zaradi preplastitve Tržaške ceste. Uvoz na avtocesto bo možen samo iz smeri Ceste Rdečega križa in Dolgega mosta, iz smeri centra Ljubljane pa ne.

Od petka, 29. septembra 2023, od 21. ure do sobote, 30. septembra 2023, do 24. ure bo na krakih razcepa Zadobrova, ki vodita s štajerske avtoceste na severno ljubljansko obvoznico ter z vzhodne na severno ljubljansko obvoznico, promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi popravila posedkov in mrežastih razpok na vozišču.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) poteka prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana in bo trajala do novembra. Na območju priključka je v dolžini 600 m zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Tomačevemu), ves promet je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče (smerno vozišče proti Šiški), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Do zaključka del na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) je po severni ljubljanski obvoznici H3 prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 t.

Predvidoma do 31. oktobra 2023 bo na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med Zaloško in Litijsko cesto proti razcepu Malence (Dolenjski) delno zaprt pospeševalno-zaviralni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Do konca leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Gorenjska avtocesta

V noči s torka na sredo, 3. in 4. oktobra 2023, ter v noči s srede na četrtek, 4. in 5. oktobra 2023, med 20. in 5. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Do sredine novembra na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 2 km je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

Predvidoma do marca 2024 bodo do 4-krat dnevno v predoru Karavanke kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Turniščem in Dolgo vasjo poteka obnova vozišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Lendavi), ves promet pa je preusmerjen na sosednjo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Murski Soboti), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Razcep Dolga vas bo v tej fazi del ostal normalno prevozen.

Primorska avtocesta

V torek, 3. oktobra 2023, ob 5.30 uri bo na odseku primorske avtoceste A1 med Senožečami in razcepom Gabrk proti Kopru vzpostavljena zapora prehitevalnega pasu v dolžini 2 km zaradi intervencijskega popravila asfaltnega vozišča. Zapora bo odstranjena v sredo ponoči. V času del je pričakovati občasne zgostitve prometa.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 je na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sprva zmerno do pretežno oblačno, predvsem na severu lahko pade kakšna kaplja dežja. Popoldne bo sončno. V nedeljo, ponedeljek in torek bo povečini sončno z jutranjo meglo po nižinah. Toplo bo.

V sredo bodo ob prehodu hladne fronte padavine predvsem v severni polovici Slovenije, napoved je še nekoliko negotova. Od četrtka spet kaže na sončno vreme z jutranjo meglo po nižinah.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj