Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 27. oktobra 2023

20.10.2023

Konec tedna bodo ob ugodnih vremenskih pogojih potekala dela na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani. Zlasti v soboto je pričakovati zastoje. Popolne zapore zaradi del bodo na štajerski avtocesti med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani ter na vipavski hitri cesti med Vipavo in razcepom Nanos.

 

Jesensko listje na avtocestnem nadvozu

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Od sobote, 21. oktobra 2023, od 6.30 ure do nedelje, 22. oktobra 2023, do 15. ure bo na odseku primorske avtoceste A1 med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani promet v razdalji 500 m pri priključku Brezovica potekal le po enem prometnem pasu (zaprta bosta vozni in odstavni pas) zaradi nujnega popravila udarnih jam in kolesnic. V primeru večjega poslabšanja vremena delovna zapora ne bo vzpostavljena.

Na odseku primorske avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko sta v dolžini 1 km zaprta prehitevalna pasova v vsako smer vožnje zaradi gradnje novega avtocestnega priključka Dragomer.

Štajerska avtocesta

Od petka, 20. oktobra 2023, od 21. ure do nedelje, 22. oktobra 2023, do 15. ure bo popolna zapora odseka štajerske avtoceste A1 med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani zaradi sanacije vozišča in drugih vzdrževalnih del. Obvoz bo po vzporedni državni cesti. Prevozi izrednih tovorov skozi popolno zaporo ne bodo mogoči.

V soboto, 21. oktobra 2023, med 8. in 18. uro bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi nujnega popravila dilatacije.

Do konca oktobra bo na bivši hitri cesti skozi Maribor med krožiščem Pesnica in nadvozom Melje proti Mariboru zaprt desni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Med 25. in 27. oktobrom 2023 bo na bivši hitri cesti skozi Maribor na priključku pred krožiščem Pesnica zaprt izvoz na cesto Pekel iz smeri Maribora, med 27. in 30. oktobrom 2023 pa bo zaprt uvoz s ceste Pekel proti Pesnici. Obvoz bo skozi krožišče Pesnica.

Vipavska hitra cesta

V noči s petka na soboto, 20. in 21. oktobra 2023, med 20. in 5. uro bo popolna zapora odseka vipavske hitre ceste H4 med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani oziroma Kopru. V noči s sobote na nedeljo, 21. in 22. oktobra 2023, med 20. in 5. uro bo sledila zapora nasprotnega smernega vozišča, odseka med razcepom Nanos in Vipavo proti Novi Gorici. Obvoz bo po vzporedni regionalni cesti. Zapori sta potrebni zaradi pregledov pokritih vkopov Rebernice in del za odvodnjavanje zaledja viadukta Šumljak.

Gorenjska avtocesta

V noči s torka na sredo (24. in 25. oktobra 2023) med 20. in 5. uro bo na gorenjski avtocesti A2 popolna zapora predora Šentvid proti Ljubljani zaradi pranja predora. Obvoz bo po Celovški cesti in severni ljubljanski obvoznici H3.

V noči s srede na četrtek (25. in 26. oktobra 2023) med 20. in 5. uro bo na gorenjski avtocesti A2 popolna zapora predora Šentvid proti Kranju zaradi pranja predora. Obvoz bo po severni ljubljanski obvoznici H3 in Celovški cesti.

Do sredine novembra na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo, ki je proti Ljubljani dolga približno 3 km, proti Karavankam pa približno 2 km, je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

V torek, 24. oktobra 2023, med 8. in 16. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Predvidoma do marca 2024 bodo do 4-krat dnevno v predoru Karavanke kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja.

Ljubljanska obvoznica

V nedeljo, 22. oktobra 2023, med 8.30 in 15. uro bodo na severni ljubljanski obvoznici H3 zaprti oba izvoza na priključku Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) in izvoz na priključku Ljubljana Vodnikova cesta iz smeri Kosez zaradi prireditve Ljubljanski maraton.

V četrtek, 26. oktobra 2023, med 23. in 23.30 uro bo popolna zapora brez obvoza odseka severne ljubljanske obvoznice H3 med Bežigradom (Dunajsko cesto) in Šiško (Celovško cesto) v obe smeri vožnje zaradi postavitve portala spremenljive prometne signalizacije.

Na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med Zaloško in Litijsko cesto proti razcepu Malence (Dolenjski) je v dolžini 500 m zaprt pospeševalno-zaviralni pas zaradi obnove protihrupne ograje. Med 23. oktobrom in 15. decembrom 2023 se bo obnova protihrupne ograje nadaljevala na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med pokritim vkopom Strmec in Bizovikom (Litijsko cesto) v smeri proti razcepu Zadobrova (Štajerski).

Do konca leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Turniščem in Dolgo vasjo poteka obnova vozišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Lendavi), ves promet pa je preusmerjen na sosednjo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Murski Soboti), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Razcep Dolga vas bo v tej fazi del ostal normalno prevozen.

Obalna hitra cesta

Predvidoma do konca decembra 2023 bo na odseku obalne hitre ceste H6 med Koprom in Izolo proti Izoli promet potekal po enem pasu zaradi izgradnje kabelske kanalizacije za električni daljnovod med Koprom, Izolo in Lucijo. Oviran je tudi uvoz na priključku Semedela proti Izoli zaradi del na območju pospeševalnega pasu. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo krajši zastoji.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto v zahodni in osrednji Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe, lahko tudi zagrmi. Na vzhodu bo delno jasno. V nedeljo bo na zahodu in jugu še padla kakšna kaplja dežja, drugod se bo delno razjasnilo.

V ponedeljek bo povečini sončno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Nova vremenska fronta s padavinami bo Slovenijo zajela predvidoma v noči s torka na sredo.  

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj