Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 10. novembra 2023

03.11.2023

V soboto bodo dela na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani, pričakovati je zastoje.

 

Avtocesta iz ptičje perspektive

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V soboto, 4. novembra 2023, med 6. in 20. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi sanacije vozišča. V območju zapore bo hitrost omejena na 60 km/h.

Ljubljanska obvoznica

V ponedeljek, 6. novembra 2023, med 22. in 22.30 uro ter med 23.30 in 24. uro bosta na odseku severne ljubljanske obvoznice H3 med Novimi Jaršami (Šmartinsko cesto) in razcepom Zadobrova proti Zadobrovi kratkotrajni 30-minutni popolni zapori zaradi montaže obvestilnih zabel nad avtocesto. Obvoz bo čez priključek Leskoškova cesta.

V torek, 7. novembra 2023, med 22. in 22.30 uro ter med 23.30 in 24. uro bosta na odseku severne ljubljanske obvoznice H3 med krožiščem Tomačevo in Novimi Jaršami (Šmartinsko cesto) proti Zadobrovi kratkotrajni 30-minutni popolni zapori zaradi montaže obvestilnih zabel nad avtocesto. Obvoz bo po vzporedni servisni cesti.

Do konca leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Gorenjska avtocesta

Do konca novembra na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo, ki je proti Ljubljani dolga približno 3 km, proti Karavankam pa približno 2 km, je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

V torek in četrtek, 7. in 9. novembra 2023, med 8. in 16. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Pomurska avtocesta

Predvidoma do konca novembra 2023 bo na odseku pomurske avtoceste A5 med Turniščem in Dolgo vasjo potekala obnova vozišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Lendavi), ves promet pa je preusmerjen na sosednjo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Murski Soboti), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Razcep Dolga vas bo v tej fazi del ostal normalno prevozen.

Štajerska avtocesta

Na bivši hitri cesti skozi Maribor med krožiščem Pesnica in nadvozom Melje proti Mariboru je zaprt desni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Kraška avtocesta

Na odseku kraške avtoceste A3 med priključkom Sežana zahod in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji promet poteka po enem pasu zaradi ovire na italijanski strani meje.

Istrska hitra cesta

Predvidoma do sredine januarja bo na odseku istrske hitre ceste H5 med Bertoki in Koprom (Škocjan) promet v obe smeri vožnje potekal le po enem prometnem pasu zaradi sanacije prometne signalizacije.

Obalna hitra cesta

Predvidoma do konca decembra 2023 bo na odseku obalne hitre ceste H6 med Koprom (Semedelo) in Izolo proti Izoli promet potekal po enem pasu zaradi izgradnje kabelske kanalizacije za električni daljnovod med Koprom, Izolo in Lucijo. Oviran je tudi uvoz na priključku Semedela proti Izoli. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo krajši zastoji.

Predvidoma do sredine januarja bo na odseku obalne hitre ceste H6 med Semedelo in Koprom (Škocjan) proti Kopru promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi sanacije prometne signalizacije.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sprva precej oblačno in ponekod po nižinah megleno, čez dan se bo delno razjasnilo. V noči na nedeljo bodo padavine od zahoda znova zajele vso Slovenijo in v nedeljo sredi dneva ponehale. Popoldne se bo delno razjasnilo.

V ponedeljek bo delno jasno, več oblačnosti bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Zjutraj bo po nižinah megleno. Od torka do četrtka kaže na deloma sončno in povečini suho vreme. Po nižinah bodo jutra meglena.  

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj