Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 1. decembra 2023

24.11.2023

Konec tedna bo zaprta štajerska avtocesta med Celjem in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru, obvoz bo po državni cesti. Dela bodo tudi med Postojno in Razdrtim proti Kopru, pred priključkom Brezovica proti Ljubljani, med Brnikom in Vodicami proti Ljubljani in na območju priključka Šmarje - Sap proti Ljubljani. Pričakovati je zastoje.

 

Vzhodna ljubljanska obvoznica

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Od sobote, 25. novembra 2023, od 20. ure do nedelje, 26. novembra 2023 do 20. ure bo popolna zapora odseka štajerske avtoceste A1 med priključkom Celje center in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru zaradi nujne sanacije asfaltnih površin. Obvoz bo po državni cesti Celje–Vojnik–Frankolovo–Slovenske Konjice.

V soboto, 25. novembra 2023, med 8. in 20. uro bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru med predoroma Pletovarje in Golo rebro zaprt vozni pas zaradi nujne sanacije asfaltnih površin.

Primorska avtocesta

V soboto in nedeljo, 25. in 26. novembra 2023, med 8. in 15. uro bo na primorski avtocesti A1 pred priključkom Brezovica proti Ljubljani v dolžini 1,6 km promet potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi sanacije nadvozov Brezovica in Podpeč bo zaprt prehitevalni pas. V območju zapore bo hitrost prometa omejena na 60 km/h.

Od sobote, 25. novembra 2023, od 11. ure do nedelje, 26. novembra 2023, do 20. ure bo promet na odseku primorske avtoceste A1 med Postojno in Razdrtim proti Kopru v dolžini 1 km potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi popravila udarnih jam in kolesnic bosta zaprta vozni in odstavni pas. V območju delovne zapore bo hitrost prometa omejena na 60 km/h.

Do ponedeljka, 27. novembra 2023, bo na območju razcepa Gabrk iz smeri Ljubljane proti Kopru v dolžini 800 m promet potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi zamenjave meteorne kanalizacije na nadvozu državne ceste bosta zaprta vozni in odstavni pas.

Gorenjska avtocesta

Od sobote, 28. novembra 2023, od 4. ure do nedelje, 29. novembra 2023, do 20. ure bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Brnikom in Vodicami proti Ljubljani promet v dolžini 1 km potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi nujne sanacije razpok, posedkov in kolesnic bosta zaprta vozni in odstavni pas.

V torek in sredo, 28. in 29. novembra 2023, med 8. in 16. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Do konca novembra bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) potekala sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo, ki je proti Ljubljani dolga približno 3 km, proti Karavankam pa približno 2 km, je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

Dolenjska avtocesta

Od petka, 24. novembra 2023, od 23.30 ure do sobote, 25. novembra 2023, do 21. ure bo na območju priključka Šmarje - Sap proti Ljubljani promet v dolžini 500 m potekal le po prehitevalnem pasu zaradi nujnega popravila posedkov, mrežastih razpok in udarnih jam.

Obalna in istrska hitra cesta

Predvidoma do konca decembra 2023 bo na odseku obalne hitre ceste H6 med Koprom in Izolo proti Izoli promet potekal po enem pasu zaradi izgradnje kabelske kanalizacije za električni daljnovod med Koprom, Izolo in Lucijo. Oviran je tudi uvoz na priključku Semedela proti Izoli. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji.

Predvidoma do sredine januarja bo na odsekih obalne hitre ceste H6 in istrske hitre ceste H5 med Semedelo in Bertoki proti Ljubljani ter na odseku istrske hitre ceste H5 med razcepom Sermin in Koprom (Škocjan) proti Kopru promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi sanacije prometne signalizacije. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji.

Ljubljanska obvoznica

Do konca leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Kraška avtocesta

Na odseku kraške avtoceste A3 med priključkom Sežana zahod in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji promet poteka po enem pasu zaradi ovire na italijanski strani meje.

 

Koristne informacije

Megla

Poleg previdnosti pri vožnji v meglenih dneh je pomembno, da vsak voznik preveri, ali ima na svojem avtomobilu prižgane tudi zadnje luči. Večina sodobnejših avtomobilov s samodejnim prižigom luči namreč prižge le sprednje dnevne luči, medtem ko zadek ostane v temi. Naš nasvet je: pred odhodom v temno in megleno jesensko jutro ročno prižgite luči.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V noči na nedeljo bo precej jasno, v vzhodnih krajih pa pretežno oblačno in možno bo občasno rahlo sneženje. Količina padavin bo majhna. Čez dan bo zmerno do pretežno oblačno.

V ponedeljek bo oblačno. Proti večeru se bodo začele od zahoda pojavljati manjše padavine, ki se bodo v noči na torek nekoliko okrepile, težišče padavin bo nad južno polovico Slovenije. V torek popoldne bodo postopno ponehale. Meja sneženja bo nizko, a ne pričakujemo, da bi kaj snega po nižinah zapadlo, tudi zaradi razmeroma majhne količine padavin. V sredo in četrtek bo suho, a razmeroma hladno vreme.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj