Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 8. decembra 2023

01.12.2023

V prihodnjih dneh večja vzdrževalna dela niso predvidena. Obeta se nestanovitno vreme, zato pozivamo k previdni vožnji.

 

Severna ljubljanska obvoznica

 

Predvidena dela in zapore

Gorenjska avtocesta

V ponedeljek, 4. decembra 2023, med 8. in 16. uro bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice vzhod (Lipce) in Jesenice zahod (Hrušica) promet v obeh smereh vožnje v dolžini 1 km potekal po enem pasu. Zaradi geodetskih izmer bosta zaprta prehitevalna pasova.

V torek in sredo, 5. in 6. decembra 2023, med 8. in 16. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Ljubljanska obvoznica

Do konca leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Obalna in istrska hitra cesta

Predvidoma do konca decembra 2023 bo na odseku obalne hitre ceste H6 med Koprom in Izolo proti Izoli promet potekal po enem pasu zaradi izgradnje kabelske kanalizacije za električni daljnovod med Koprom, Izolo in Lucijo. Oviran je tudi uvoz na priključku Semedela proti Izoli. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji.

Predvidoma do sredine januarja bo na odsekih obalne hitre ceste H6 in istrske hitre ceste H5 med Semedelo in Bertoki proti Ljubljani ter na odseku istrske hitre ceste H5 med razcepom Sermin in Koprom (Škocjan) proti Kopru promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi sanacije prometne signalizacije. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji.

Kraška avtocesta

Na odseku kraške avtoceste A3 med priključkom Sežana zahod in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji promet poteka po enem pasu zaradi ovire na italijanski strani meje.

 

Koristne informacije

Megla

Poleg previdnosti pri vožnji v meglenih dneh je pomembno, da vsak voznik preveri, ali ima na svojem avtomobilu prižgane tudi zadnje luči. Večina sodobnejših avtomobilov s samodejnim prižigom luči namreč prižge le sprednje dnevne luči, medtem ko zadek ostane v temi. Naš nasvet je: pred odhodom v temno in megleno jesensko jutro ročno prižgite luči.

Vreme

Po podatkih ARSO bodo v soboto zjutraj padavine znova zajele vso Slovenijo, lahko tudi zagrmi. Sredi dneva se bo meja sneženja od severa začela spuščati. Popoldne bo dež ponekod prešel v sneg do nižin. V noči na nedeljo bo rahlo sneženje v notranjosti oslabelo in do jutra ponehalo. V nedeljo se bo od severozahoda razjasnilo.

V ponedeljek bo sprva precej jasno. Jutro bo mrzlo in po nižinah megleno. Popoldne bo oblačnost naraščala. V torek in sredo bo oblačno in predvidoma deževno, v višjeležečih krajih bo snežilo. Od četrtka dalje kaže na bolj oblačno, a povečini suho vreme.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj