Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 22. decembra 2023

15.12.2023

Konec tedna bo promet na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko proti Kopru potekal po enem pasu zaradi sanacije nadvozov. Pričakovati je zastoje.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V soboto in nedeljo, 16. in 17. decembra 2023, med 8. in 16. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko proti Kopru promet v dolžini 1,3 km potekal po enem prometnem pasu. Zaradi sanacije nadvozov Brezovica in Podpeč bosta v soboto zaprta vozni in odstavni pas, v nedeljo pa prehitevalni pas. V območju delovne zapore bo hitrost prometa omejena na 60 km/h.

Ljubljanska obvoznica

Do konca leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Obalna in istrska hitra cesta

Predvidoma do 24. decembra 2023 bo na odseku obalne hitre ceste H6 med Koprom in Izolo proti Izoli promet potekal po enem pasu zaradi izgradnje kabelske kanalizacije za električni daljnovod med Koprom, Izolo in Lucijo. Oviran je tudi uvoz na priključku Semedela proti Izoli. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji. Dela se bodo nadaljevala po novoletnih praznikih.

Predvidoma do 24. decembra 2024 bo na odsekih obalne hitre ceste H6 in istrske hitre ceste H5 med Semedelo in Bertoki proti Ljubljani ter na odseku istrske hitre ceste H5 med razcepom Sermin in Koprom (Slavček) proti Kopru promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi sanacije prometne signalizacije. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji. Dela se bodo nadaljevala po novoletnih praznikih.

Kraška avtocesta

Na odseku kraške avtoceste A3 med priključkom Sežana zahod in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji promet poteka po enem pasu zaradi ovire na italijanski strani meje.

 

Koristne informacije

Megla

Poleg previdnosti pri vožnji v meglenih dneh je pomembno, da vsak voznik preveri, ali ima na svojem avtomobilu prižgane tudi zadnje luči. Večina sodobnejših avtomobilov s samodejnim prižigom luči namreč prižge le sprednje dnevne luči, medtem ko zadek ostane v temi. Naš nasvet je: pred odhodom v temno in megleno jesensko jutro ročno prižgite luči.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto pretežno jasno, več oblačnosti bo na vzhodu in jugovzhodu države. V nedeljo, ponedeljek in torek se bo nadaljevalo suho vreme. Več sonca bo v gorah in na Primorskem, po nižinah pa bo precej megle in nizke oblačnosti. V sredo se bo oblačnost povečala, zapihal bo jugozahodni veter. Pretežno oblačno in predvidoma suho bo ostalo do konca prihodnjega tedna.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj