Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 12. januarja 2024

05.01.2024

Konec tedna pričakujemo povečan promet zlasti iz smeri Hrvaške proti Avstriji zaradi praznika v nekaterih sosednjih državah in konca počitnic v nekaterih evropskih državah. Prihodnji teden se na obalni hitri cesti med Koprom in Izolo nadaljuje prenova električnega daljnovoda ELES, zaradi česar bo promet v obeh smereh vožnje potekal po enem prometnem pasu.

 

Viadukt Črni Kal v megliFotografija: Jaka Ivančič

 

Predvidena dela in zapore

Gorenjska avtocesta

V sredo, 10. januarja 2024, med 8. in 16. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Obalna hitra cesta

Od ponedeljka, 8. januarja 2024, do predvidoma 23. februarja 2024 bo na obalni hitri cesti H6 med Koprom (Semedelo) in Izolo proti Izoli v dolžini 3,3 km ter med Izolo in predorom Markovec v smeri Kopra v dolžini 600 m promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi prenove kabelske kanalizacije za električni daljnovod. Možni bodo le izredni prevozi do širine 3,5 m. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji.

Kraška avtocesta

Na odseku kraške avtoceste A3 med priključkom Sežana zahod in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji promet poteka po enem pasu zaradi ovire na italijanski strani meje.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto oblačno in deževno. V nedeljo bodo padavine oslabele in na zahodu postopno ponehale. V vzhodni Sloveniji bo občasno lahko rahlo snežilo.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, hladno in vetrovno. V torek se bo delno zjasnilo, še bo vetrovno. V drugi polovici tedna bo precej jasno, v višinah bo dotekal toplejši zrak, po kotlinah se bo zadrževal dokaj hladen zrak.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj