Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 2. februarja 2023

26.01.2024

Konec tedna bo promet med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani potekal po enem prometnem pasu zaradi nadaljevanja sanacije nadvozov. Prihodnji teden bo zaradi nadgradnje daljnovoda oviran promet med razcepom Gabrk in Divačo.

 

Gabrk

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V soboto in nedeljo, 27. in 28. januarja 2024, med 7. in 17. uro bo promet na odseku primorske avtoceste A1 med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani v dolžini 2,8 km potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi sanacije nadvozov bosta zaprta vozni in odstavni pas. V območju zapore bo hitrost omejena na 60 km/h. Možni so zastoji.

V ponedeljek, 29. januarja 2024, med 9. in 12. uro ter v torek, 30. januarja 2024, med 8.30 in 12. uro bodo na odseku primorske avtoceste A1 med razcepom Gabrk in Divačo kratkotrajne popolne zapore v obeh smereh vožnje. Od torka, 30. januarja 2024, do petka, 2. februarja 2024, med 8. in 17. uro bosta na tem odseku zaprta vozna pasova v obeh smereh vožnje. Delovne zapore so potrebne zaradi postavitve novega visokonapetostnega daljnovoda Divača–Pivka–Ilirska Bistrica.

Gorenjska avtocesta

V torek, sredo in četrtek, od 30. januarja do 1. februarja 2024, med 8. in 16. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Istrska in obalna hitra cesta

Predvidoma do 23. februarja 2024 bo na obalni hitri cesti H6 med Koprom (Semedelo) in Izolo proti Izoli v dolžini 3,3 km ter med Izolo in predorom Markovec v smeri Kopra v dolžini 600 m promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi nadaljevanja prenove kabelske kanalizacije za električni daljnovod. Možni bodo le izredni prevozi do širine 3,5 m. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji.

Predvidoma do 29. februarja 2024 bo na odseku istrske hitre ceste H5 med razcepom Sermin in Koprom (Škocjan) proti Kopru v dolžini 3,2 km, na odseku obalne hitre ceste H6 med Semedelo in Koprom (Slavček) proti Ljubljani v dolžini 800 m in od ponedeljka, 29. januarja 2024, tudi na odseku istrske hitre ceste H5 med Koprom in Bertoki proti Ljubljani v dolžini 2,2 km promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi nadaljevanja sanacije prometne signalizacije in izboljšanja prometne varnosti priključkov. Možni bodo le izredni prevozi do širine 3,5 m. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji.

Kraška avtocesta

Na odseku kraške avtoceste A3 med priključkom Sežana zahod in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji promet poteka po enem pasu zaradi ovire na italijanski strani meje.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto jasno. V nedeljo in ponedeljek bo precej jasno, zjutraj bo le po nekaterih nižinah megleno. Tudi v nadaljevanju prihodnjega tedna pričakujemo suho vreme, verjetnost padavin je zelo majhna. V torek še pričakujemo dokaj jasno vreme, nato se bo postopno nekoliko pooblačilo.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj