Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 16. februarja 2024

09.02.2024

Konec tedna bodo dela med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani, od nedelje tudi na pomurski avtocesti na območju predora Cenkova. Pred pustom opozarjamo na trezno vožnjo in prepoved vožnje s pustno masko, ki moti vozniške sposobnosti.

 

Avtocesta od zgoraj

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V soboto in nedeljo, 10. in 11. februarja 2024, med 7.30 in 17. uro bo promet na odseku primorske avtoceste A1 med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani v dolžini 2,8 km potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi sanacije nadvozov bo zaprt prehitevalni pas. Hitrost v območju zapore bo omejena na 60 km/h. Možni so zastoji.

Pomurska avtocesta

Od nedelje, 11. februarja 2024, do predvidoma torka, 20. februarja 2024, bosta na pomurski avtocesti A5 med Sveto Trojico in Svetim Jurijem ob Ščavnici (pred in v predoru Cenkova) v dolžini 1,6 km zaprta prehitevalna pasova v obeh smereh vožnje zaradi postavitve montažnih prehodov pred predorom. Hitrost v območju zapore bo omejena na 60 km/h.

Gorenjska avtocesta

V torek, sredo in četrtek, od 13. do 15. februarja 2024, med 8. in 16. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Istrska in obalna hitra cesta

Predvidoma do 1. marca 2024 bo na obalni hitri cesti H6 med Koprom (Semedelo) in Izolo proti Izoli v dolžini 3,3 km ter med Izolo in predorom Markovec v smeri Kopra v dolžini 600 m promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi prenove kabelske kanalizacije za električni daljnovod. Možni bodo le izredni prevozi do širine 3,5 m. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji. V ponedeljek, 12. februarja 2024, se bo zapora v smeri Izole podaljšala za 250 m, v smeri Kopra pa za 2 km.

Predvidoma do 29. februarja 2024 bo na odseku istrske hitre ceste H5 med Koprom in Bertoki proti Ljubljani v dolžini 2,2 km promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi sanacije prometne signalizacije in izboljšanja prometne varnosti priključkov. Možni bodo le izredni prevozi do širine 3,5 m. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto oblačno z občasnim dežjem, več padavin bo na zahodu, na severovzhodu bo večji del dneva še suho. Padavine se bodo zvečer razširile nad vso Slovenijo. V nedeljo bo oblačno in deževno. Popoldne se bodo pojavljale plohe. V ponedeljek bo oblačno, rahel dež bo ponehal. Od torka do četrtka bo prevladovalo delno jasno vreme z nekaj jutranje megle.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj