Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 1. marca 2024

23.02.2024

Konec tedna bodo dela primorski avtocesti v smeri Kopra: med Brezovico in Vrhniko bo potekala sanacija nadvozov, med Postojno in Razdrtim pa nujno popravilo vozišča.

 

Primorska avtocesta pri Vrhniki

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V soboto in nedeljo, 24. in 25. februarja 2024, med 7.30 in 17. uro bo promet na odseku primorske avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko proti Kopru v dolžini 2,8 km potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi sanacije nadvozov bo zaprt prehitevalni pas. Hitrost v območju zapore bo omejena na 60 km/h. Možni so zastoji.

Od sobote, 24. februarja 2024, od 12. ure do nedelje, 25. februarja 2024, do 20. ure bo na odseku primorske avtoceste A1 med Postojno in Razdrtim proti Kopru v dolžini 900 m promet potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi nujnega popravila udarnih jam in kolesnic bosta zaprta vozni in odstavni pas.

Gorenjska avtocesta

Predvidoma do sredine aprila 2024 bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice vzhod (Lipce) in Jesenice zahod (Hrušica) proti Karavankam hitrost omejena na 80 km/h. Omejitev hitrosti je vzpostavljena zaradi delovne zapore na območju odstavne niše v dolžini 100 m, ki zagotavlja dostop do območja del na viaduktu Podmežakla 4.

Istrska in obalna hitra cesta

Predvidoma do 1. marca 2024 bo na obalni hitri cesti H6 med Koprom (Semedelo) in Izolo proti Izoli v dolžini 3,6 km ter med Izolo in predorom Koprom v smeri Kopra v dolžini 2,6 km promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi prenove kabelske kanalizacije za električni daljnovod. Možni bodo le izredni prevozi do širine 3,5 m. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji. Od 4. do 29. marca bo sledila popolna zapora leve predorske cevi (smernega vozišča proti Kopru). Ves promet bo preusmerjen skozi sosednjo cev, kjer bo potekal po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje.

Predvidoma do 29. februarja 2024 bo na odseku istrske hitre ceste H5 med Koprom in Bertoki proti Ljubljani v dolžini 2,2 km ter od 21. februarja 2024 tudi med razcepom Sermin in Koprom proti Kopru v dolžini 1,6 km promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi sanacije prometne signalizacije in izboljšanja prometne varnosti priključkov. Možni bodo le izredni prevozi do širine 3,5 m. V času prometnih konic lahko občasno nastanejo zastoji.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo na zahodu več oblačnosti, kjer bodo možne manjše plohe, lahko tudi zagrmi. Na vzhodu bo dokaj sončno. V nedeljo bo deloma sončno. Nekaj več oblačnosti bo v hribovitem svetu severozahodne Sloveniji, kjer lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha.

V ponedeljek se bo od zahoda spet pooblačilo, a bo ostalo večinoma suho. V torek in sredo bo večinoma oblačno z občasnim rahlim dežjem. Tudi v nadaljevanju tedna bodo možne občasne padavine, a je napoved še negotova.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj