Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljevanje obnove odseka gorenjske avtoceste med Hrušico in Lipcami

29.03.2024

Po zimski prekinitvi in velikonočnih praznikih se bodo nadaljevala dela obnove odseka gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod), zaradi česar bo v torek, 2. aprila 2024, zaprt prehitevalni pas proti Ljubljani, v sredo, 3. aprila 2024, pa tudi proti Karavankam. Predvidoma od četrtka, 4. aprila 2024, bo zaradi obnove vozišča ter viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 promet na razdalji približno 2 km potekal po lani obnovljeni polovici avtoceste dvosmerno, po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje. Dela bodo zaključena do konca julija letos.

Po zaključku del bo avtocesta varnejša, vožnja po njej pa tudi udobnejša.

 

Z obnovo vozišča ter viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 bo obnovljen celoten odsek gorenjske avtoceste, ki poteka ob pobočju Mežakle, saj je bil preostali del avtoceste med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) celovito obnovljen v letih 2017 in 2018. Odsek je bil sicer zgrajen leta 1993.

Pogodbena izvajalca gradbenih del sta v skupnem nastopu Gorenjska gradbena družba, d. d. (vodilni partner), ter Garnol, d. o. o. (partner), vrednost del znaša 15.572.093,14 EUR (brez DDV). 

Zgostitve prometa ali občasne zastoje je lahko pričakovati ob zelo povečanem tranzitnem prometu (zlasti prazniki v tujini in občasno v času turistične sezone).

 

K večji varnosti in pretočnosti prometa ob postavljeni delovni zapori lahko prispevajo tudi uporabniki avtocest, in sicer z upoštevanjem prometnih predpisov in prometne signalizacije, pravilno razvrstitvijo pred zaporo ter strpnostjo v primeru zastoja. Prekratka varnostna razdalja, nepotrebno prehitevanje in menjava prometnih pasov pred zaporo lahko hitro privedejo do nesreče in posledično daljših zastojev. Voznice in voznike prosimo za strpnost in previdnost za volanom ter jim svetujemo, da se pravočasno pozanimajo o stanju na cestah, priporočamo Prometnoinformacijski center.

Nazaj