Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljevanje obnove odseka gorenjske avtoceste Hrušica–Lipce

07.04.2018
Predvidoma v ponedeljek, 9. aprila 2018, bo pričetek postavitve zapore na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce). Zaradi sanacije viaduktov Podmežakla 1 in Podmežakla 2 bo predvidoma do začetka junija zaprto smerno vozišče avtoceste proti Ljubljani, promet pa bo na razdalji 3,5 km urejen le po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.


Sanacija viaduktov Podmežakla 1 in Podmežakla 2 (gre za desna objekta, torej na smernem vozišču proti Ljubljani) predstavlja nadaljevanje obnove odseka, kjer sta izvajalca del v skupnem nastopu Gorenjska gradbena družba d.d. in Strabag d.o.o., v lanskem letu že izvedla obnovo 4,1 kilometra smernega vozišča proti Ljubljani ter sanacijo ukrepov za zavarovanje odseka pred padajočim kamenjem in snežnimi plazovi s pobočja Mežakle. Skupna pogodbena vrednost za vsa dela znaša 4.019.032,36 evra brez DDV oz. 4.903.219,48 evra z DDV.

Razmere na cestah lahko preverimo na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na twitterju @promet_si, na mobilni aplikaciji (DarsPromet ali DarsTraffic) ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na tel. 1970.
 
Nazaj