Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljevanje obnove odseka Unec–Postojna

11.10.2017

 

Obsežna obnova odseka primorske avtoceste med Uncem in Postojno z viaduktom Ravbarkomanda se bo jutri, 12. oktobra, prevesila v peto fazo del, ki bo predvidoma trajala do konca tega meseca. Promet bo preusmerjen na obnovljeno polovico avtoceste, torej na smerno vozišče proti Postojni, kjer bo na razdalji približno 6 km še vedno urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri vožnje. Prometna ureditev na območju viadukta Ravbarkomanda ostaja nespremenjena, promet je urejen dvosmerno po polovici avtoceste proti Ljubljani. Prestavitev delovne zapore bo opravljena v noči s srede, 11. oktobra 2017, na četrtek, 12. oktobra 2017, ko bo predvidoma od 21. ure zvečer do 5. ure zjutraj promet tako proti Ljubljani kot proti Kopru urejen zgolj po enem pasu.

 

 


Na viaduktu Ravbarkomanda, in sicer na smernem vozišču avtoceste proti Kopru (objekt proti Ljubljani se bo obnavljal prihodnjo gradbeno sezono), se nadaljuje sanacija podpore konstrukcije (opornikov in vmesnih podpor), sanacija prekladne konstrukcije z razširitvijo prečnega prereza, sanacija zunanjih prednapetih kablov, ojačitev konzol prekladne konstrukcije, zamenjava dilatacij, asfalta in hidroizlolacije, izvedba novih hodnikov in robnih vencev, zamenjava jeklene varnostne ograje z betonsko varnostno ograjo in zamenjava sistema za odvodnjavanje. Na trasi avtoceste pa se nadaljuje obnova voziščne konstrukcije, izdelava kamnite obloge brežin, dela na manjših objektih ter zaključuje izgradnja zidov.

Obnovo avtocestnega odseka z viaduktom, ki bo trajala dve gradbeni sezoni, pri čemer bo letošnja zaključena predvidoma sredi novembra, izvajata v skupnem nastopu Kolektor CPG d.d. Nova Gorica in CPK d.d. Koper (več informacij o obnovi). V okviru šeste, zadnje faze del v tej sezoni, ki je načrtovana v prvi polovici novembra, je predvidena še sprememba delovne zapore na območju Unca, vendar bo promet še vedno urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

 

 

 

 

 

Nazaj