Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Med Uncem in Postojno dvosmerno po polovici avtoceste

09.08.2017

 

 

V okviru obsežnejših obnovitvenih del, ki od začetka junija potekajo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno, bo v noči na četrtek, 10. avgusta, delno spremenjena prometna ureditev. Na odseku med Uncem in Postojno bo promet od četrtka zjutraj še vedno urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, vendar le po polovici avtoceste, saj bo smerno vozišče proti Ljubljani na razdalji približno štirih kilometrov zaprto zaradi obnove. Doslej je bil namreč promet urejen po dveh zoženih pasovih po obeh polovicah avtoceste, z izjemo območja viadukta Ravbarkomanda, kjer je bil že sredi julija preusmerjen na sosednjo polovico viadukta in urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Prometna ureditev na območju viadukta se ne spreminja.

 

 


Obnovitvena dela na avtocestnem odseku Unec–Postojna se nadaljujejo po načrtih


Dvosmerni prometni tok na odseku med Uncem in Postojno, urejen na smernem vozišču avtoceste proti Kopru, bo na razdalji približno štirih kilometrov medsebojno razmejen z začasnimi betonskimi varnostnimi ograjami. Njihova postavitev – približno 670 betonskih elementov, skupno težkih približno 1200 ton – zahteva predvidoma najmanj 12-urno delo, ki ga bodo delavci opravili v noči na četrtek, 10. avgusta, predvidoma med 18. uro zvečer in najpozneje 7. uro zjutraj. Zlasti v prvih večernih urah je lahko pričakovati zastoje.

Promet iz smeri Ljubljane proti Postojni bo v tem času večinoma urejen zgolj po enem pasu. Pretočnost vozil na priključku Unec, tako v smeri Kopra kot Ljubljane, ne bo bistveno spremenjena.

Več o delih, ki jih opravljata Kolektor CPG d. d. in CPK d. d., skupaj s podizvajalci, si lahko preberete na tej povezavi.

 

 


Prikaz tretje faze obnovitvenih del

 

 


Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Oglejte si tudi našo napoved za letošnje poletje. Pred odhodom na počitnice preverite še brezhibnost vašega vozila.

Prijetno in varno vožnjo!
 

Nazaj