Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Minister za infrastrukturo si je ogledal bodočo traso avtocestnega odseka Draženci Gruškovje

23.10.2014

Danes so se na delovnem srečanju v občini Podlehnik sestali minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, predsednik uprave DARS d.d. mag. Matjaž Knez, župan občine Podlehnik Marko Maučič ter ostali župani.Projekt je odobren z vseh strani in vsi sodelujoči so enotnega mnenja, da je vloga odseka Draženci – Gruškovje z vidika pretočnosti in varnosti zelo pomembna. Prioritetne usmeritve se nagibajo k aktivnostim za pridobivanje dodatnih evropskih sredstev, kar bo dodatno finančno razbremenilo družbo DARS d.d.

Minister dr. Peter Gašperšič, je poudaril, da je bil sestanek sklican na njegovo pobudo, njegov namen pa je bil, da se pogovorijo o izgradnji tega manjkajočega avtocestnega odseka.
Dr. Peter Gašperšič je izrazil željo, da se aktivnosti za gradnjo avtocestnega odseka nadaljujejo. Kot je že poudaril, je njegova želja, da bi za ta avtocestni odsek namenili čim več evropskih sredstev. To možnost želi preveriti tudi s strani Evropske komisije. Želi si, da bi odgovor pridobil v čim krajšem času in računa, da bi to bilo lahko v roku meseca do dveh. Po pridobljenem odgovoru se bodo aktivnosti za izgradnjo, katere vodi DARS d.d., nadaljevale.

Mag. Matjaž Knez, predsednik uprave DARS d.d., pa je ob tej priliki povedal, da se je sestanka, na katerem je lahko DARS d.d. prikazal stanje na tem projektu, z velikim veseljem udeležil. Za avtocestni odsek je v tem trenutku že pridobljeno gradbeno dovoljenje, izpolnjeni pa so tudi pogoji za pričetek razpisa za izbiro izvajalca. Obstaja tudi možnost za pridobitev še več evropskih sredstev. Kot je bilo poudarjeno s strani ga. Violete Bulc, so prioritete na področju mednarodnega prometa dokončanje povezav pomembnih evropskih koridorjev. V tej luči pozdravlja prizadevanja Ministrstva za infrastrukturo za pridobitev čim večjega deleža evropskih sredstev in s tem manjšo finančno izpostavljenost za DARS d.d., kar je za družbo izrednega pomena.

Predstavitev gradnje avtocestnega odseka Draženci – Gruškovje si lahko ogledate na tej povezavi.

Več o odseku na tej povezavi.


Nazaj