Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

DARS d.d. prejel odločbo o dodelitvi kohezijskih sredstev za odsek Beltinci - Lendava

30.07.2008


DARS d.d. je prejel odločbo Evropske komisije o dodelitvi sredstev iz Kohezijskega sklada za avtocestni projekt Beltinci – Lendava, in sicer v višini 41.625.250 evrov.
 
Investicijska vrednost avtocestnega projekta Beltinci – Lendava (17,4 km) je po investicijskem programu, potrjenem s strani pristojnega prometnega ministra, ocenjena na 116,46 milijona evrov. Gradbena dela zaobjemajo v povprečju 75 odstotkov vrednosti investicije, ostalo so stroški projektiranja, odkupov zemljišč in ostalih stroškov.

Pogodbo o graditvi avtocestnega odseka Beltinci – Lendava je DARS d.d. sklenil konec septembra 2006 s podjetji v skupnem nastopu SCT Ljubljana (vodilni partner), Primorje Ajdovščina, Cestno podjetje Ljubljana, SGP Pomgrad Murska Sobota, CGP Novo mesto in Vegrad Velenje.

Dela potekajo skladno z načrtom; odsek bo predan prometu predvidoma sredi avgusta letos, ko bo za promet odprt celoten odsek Beltinci – Pince (31,1 km) z odcepom hitre ceste na Dolgo vas (približno 3 km).

Kot je znano, je bila v aprilu letos v Bruselj poslana vloga za koriščenje sredstev Kohezijskega sklada za odsek Beltinci – Lendava, v kateri je bila na kratko pojasnjena tudi situacija v zvezi z uvedbo vinjet. Dodatnih pojasnil glede njihove uvedbe Evropska komisija na podlagi prejete dokumentacije ni zahtevala. 
 

 

 

 

 

 

 

Nazaj