Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
Prometna varnost

DARS opozarja voznike: dosledno spoštujte omejitev hitrosti!

V družbi DARS opozarjamo voznike, da je neprilagojena hitrost še vedno glavni vzrok za prometne nesreče. Zato jih pozivamo, naj vozijo previdno in naj ne dopustijo, da bi zaradi njihove malomarnosti utrpeli usodne posledice drugi, nedolžni ljudje. Vsi, ki gredo na pot, naj bodo zbrani in naj dosledno upoštevajo vse prometne predpise, saj bo zdravstveno osebje zaradi trenutnih razmer izredno obremenjeno že brez dodatnih nujnih primerov, ki bi bili posledica prometnih nesreč. Čeprav smo v izjemni situaciji zaradi širjenja nalezljive bolezni, je slovenska policija že napovedala, da bo tudi v tem obdobju še naprej nadzirala stanje prometne varnosti in ukrepala zoper kršitelje.

03.04.2020 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 9. aprila 2020

Število odprtih mejnih prehodov se občasno spreminja, prav tako zanje veljajo posebne prometne ureditve in poostren nadzor. Pričakujemo, da bo pri prečkanju mej še naprej prihajalo do zastojev in daljših čakalnih dob. Zaradi zapore starega mejnega prehoda Šentilj lahko vozniki osebnih vozil do nadaljnjega avtocesto A1 med priključkom Šentilj in mejo z Avstrijo v obe smeri uporabljajo tudi brez vinjete.

02.04.2020 VEČ
Splošne novice
Začasno zaprta informacijska pisarna za tretjo razvojno os v Velenju

Zaradi trenutnih razmer (epidemija novega koronavirusa) bo do nadaljnjega zaprta informacijska pisarna DARS za severni del tretje razvojne osi v prostorih Mestne občine Velenje. V pisarni so občani Braslovč, Polzele, Slovenj Gradca, Šmartnega ob Paki, Šoštanja in Velenja doslej lahko osebno pridobivali vse informacije v zvezi s projektom nove cestne povezave.

30.03.2020 VEČ
Splošne novice
Obvestilo o ukrepih družbe DARS glede koronavirusa

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in veljavne zakonodaje sporoča, da skladno s sprejetimi ukrepi Vlade RS in Kriznega štaba RS izvaja vse aktivnosti za izvajanje dejavnosti v obstoječih razmerah ter je organizacijsko in izvedbeno prilagojena za spremenjene razmere poslovanja.

17.03.2020 VEČ
Splošne novice
Kako ravnati kot upravičenec do nadomestne vinjete ali uporabnik točkovne karte za predor Karavanke v trenutnih razmerah

Zaradi izrednih razmer ob širjenju koronavirusa smo do nadaljnjega zaprli vse matične DarsGo servise in prodajna mesta vinjet po Sloveniji, z izjemo cestninske postaje Hrušica. Vozniki, ki so upravičeni do nadomestne vinjete, je tako trenutno ne morejo pridobiti.

16.03.2020 VEČ
Splošne novice
DARS še naprej zagotavlja varen in tekoč promet

V družbi DARS d.d., kjer upravljamo s slovenskim avtocestnim omrežjem, bodo naši sodelavci, vzdrževalci avtocest in hitrih cest, cestninski nadzorniki, nadzorniki prometa v regionalnih nadzornih centrih ter vsi preostali, katerih narava dela terja navzočnost na delovnem mestu, še naprej redno skrbeli, da bo promet potekal čimbolj nemoteno, predvsem pa varno.

16.03.2020 VEČ

Cestninjenje

Upravljamo vinjetni cestninski sistem ter sodoben elektronski sistem cestninjenja - DarsGo za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg.
VEČ

Vzdrževanje

Skrbimo za redno letno in zimsko vzdrževanje avtocest in hitrih cest. Poleg vzdrževanja zagotavljamo tudi prevoznost ob nesrečah, kjer sodelujemo z intervencijskimi službami.
VEČ

Upravljanje

Z zemljišči, vozišči, počivališči, objekti in napravami na avtocestah in hitrih cestah upravljamo učinkovito in odgovorno do okolja.
VEČ

Investicije in obnove

Kot odgovoren upravljavec stremimo k varnim in pretočnim avtocestam. Z vedno večjimi prometnimi obremenitvami ter staranjem že zgrajenih avtocest in hitrih cest raste tudi obseg potrebnih obnovitvenih del. Za večjo pretočnost in varnost skrbimo tudi z dograjevanjem avtocestnega omrežja in vlaganjem v investicije v razvoj.
VEČ

Stik z nami

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Interaktivni zemljevid

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

VEČ