Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
Splošne novice

DARS aktivno nadaljuje z izgradnjo tretje razvojne osi

Na drugem odseku tretje razvojne osi med Velenjem In Slovenj Gradcem se veselimo novega koraka k izgradnji 17,5 km dolgega odseka na Koroško. V petek, 14. junija 2024 smo namreč prejeli gradbeno dovoljenje za viadukt Ravne 1 na sklopu E – Velunja. Prav tako smo prejeli sodbo Upravnega sodišča, s katero je gradbeno dovoljenje za del sklopa H (navezovalna cesta N1 Konovo) postalo pravnomočno.

17.06.2024 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 21. junija 2024

Ta konec tedna bo na severni ljubljanski obvoznici med priključkoma Ljubljana Bežigrad in Ljubljana sever (Celovška cesta) v obe smeri promet potekal samo po prehitevalnem pasu zaradi elektroenergetskih del. Zaprt bo tudi priključek Šiška (Litostroj). Do sobote zvečer bo na dolenjski avtocesti med priključkoma Grosuplje vzhod in Šmarje - Sap proti Ljubljani promet potekal le po voznem pasu zaradi nujnih vzdrževalnih del na prehitevalnem pasu. Na štajerski avtocesti sta zaradi obnovitvenih del med Framom in Slovensko Bistrico zaprti mali počivališči Polskava v obe smeri.

14.06.2024 VEČ
Finančne novice
Objava sklica skupščine

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze, d. d., Ljubljana, in veljavne zakonodaje uprava Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS, d. d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, sklicuje 28. sejo skupščine družbe DARS, d. d., ki bo v petek, 21. junija 2024, ob 9. uri v sejni sobi uprave, v prostorih družbe DARS, d. d., Dunajska 7, Ljubljana.

12.06.2024 VEČ
Splošne novice
DARS v akciji nadzora mednarodnih prevozov potnikov

DARS se je pridružil evropsko usklajeni akciji nadzora nad mednarodnimi prevozi potnikov v cestnem prometu, ki jo 22. in 23. maja 2024 izvajamo na nadzornih točkah naših avtocest. S Policijo smo se uskladili, da bo nadzor organiziran na način, da ne bo moteč za voznike vozil, ki niso predmet nadzora.

22.05.2024 VEČ
Finančne novice
Informacija po seji Nadzornega sveta DARS

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., Ulica XIV. divizije 4, Celje, na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d. in veljavne zakonodaje objavlja naslednje obvestilo: Nadzorni svet DARS d.d. je na seji 25. 4. 2024 za obdobje šest mesecev na funkcijo predsednika uprave družbe DARS imenoval mag. Davida Skornška. Nov mandat bo nastopil 7. 5. 2024.

26.04.2024 VEČ

Cestninjenje

Upravljamo vinjetni cestninski sistem ter sodoben elektronski sistem cestninjenja - DarsGo za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg.
VEČ

Vzdrževanje

Skrbimo za redno letno in zimsko vzdrževanje avtocest in hitrih cest. Poleg vzdrževanja zagotavljamo tudi prevoznost ob nesrečah, kjer sodelujemo z intervencijskimi službami.
VEČ

Upravljanje

Z zemljišči, vozišči, počivališči, objekti in napravami na avtocestah in hitrih cestah upravljamo učinkovito in odgovorno do okolja.
VEČ

Investicije in obnove

Kot odgovoren upravljavec stremimo k varnim in pretočnim avtocestam. Z vedno večjimi prometnimi obremenitvami ter staranjem že zgrajenih avtocest in hitrih cest raste tudi obseg potrebnih obnovitvenih del. Za večjo pretočnost in varnost skrbimo tudi z dograjevanjem avtocestnega omrežja in vlaganjem v investicije v razvoj.
VEČ

Stik z nami

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Interaktivni zemljevid

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

VEČ