Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Objave v skladu s Priporočili in pričakovanji SDH

Skladno s točkama 4.4 in 4.5 Priporočil in pričakovanj Slovenskega državnega holdinga objavljamo naslednje podatke oz. informacije:

  • Izplačilo regresa za leto 2021

Pravna osnova za izplačilo regresa v družbi DARS d.d. je Kolektivna pogodba DARS d.d. in Tarifna priloga h Kolektivni pogodbi DARS d.d.

V družbi DARS d.d. je bil izplačan polni regres za leto 2021 v višini 1.700,00 EUR (oz. skladno z zakonodajo v sorazmernem delu), v skupni višini  2.134.803,50 EUR. Do izplačila regresa so upravičeni vsi delavci, ki so oziroma bodo v delovnem razmerju v družbi DARS d.d. v letu 2021, in sicer v celotnem znesku za delavce, ki imajo pravico do celotnega letnega dopusta za leto 2021, in v sorazmernem delu za delavce, ki imajo pravico le do sorazmernega dela letnega dopusta za leto 2021.

  • Izplačilo dela plače za poslovno uspešnost za leto 2020

Pravni podlagi za izplačilo dela plače za poslovno uspešnost predstavljata Kolektivna pogodba DARS d.d. in Pravilnik o plačah, nadomestilih plače in drugih osebnih prejemkih ter povračilih stroškov v zvezi z delom.

V družbi DARS d.d. je bil izplačan del plače za poslovno uspešnost za leto 2020 v višini 1.000,00 EUR bruto (oz. skladno z zakonodajo v sorazmernem delu), v skupni višini 1.255.160,00 EUR (bruto I).

Pri določanju sorazmernega dela se kot osnova upošteva število dni zaposlitve pri delodajalcu v tekočem letu. Če ima delavec sklenjeno pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom, ima pravico do dela plače za poslovno uspešnost sorazmerno delovnemu času, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, razen v primerih, ko delavec dela krajši delovni čas v skladu s predpisi o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, predpisi o zdravstvenem zavarovanju ali predpisi o starševskem dopustu.

  • Izplačilo regresa za leto 2020

Pravna osnova za izplačilo regresa v družbi DARS d.d. je Kolektivna pogodba DARS d.d. in Tarifna priloga h Kolektivni pogodbi DARS d.d.

V družbi DARS d.d. je bil izplačan polni regres za leto 2020 v višini 1.450,00 EUR (oz. skladno z zakonodajo v sorazmernem delu), v skupni višini 1.801.625,00 EUR. Do izplačila regresa so upravičeni vsi delavci, ki so oziroma bodo v delovnem razmerju v družbi DARS d.d. v letu 2020, in sicer v celotnem znesku za delavce, ki imajo pravico do celotnega letnega dopusta za leto 2020, in v sorazmernem delu za delavce, ki imajo pravico le do sorazmernega dela letnega dopusta za leto 2020.