Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Zaradi zapore regionalne ceste v Sneberjih obvoz po avtocesti brez vinjete

02.08.2019
Regionalna cesta R3-644/1356 Ljubljana (Šmartinska)–Šentjakob bo predvidoma med 6. avgustom in 20. decembrom 2019 zaprta za ves promet zaradi graditve meteorne kanalizacije v naselju Sneberje. Med njeno zaporo bodo vozniki lahko uporabili avtocesto in hitro cesto kot obvozni cesti brez vinjete na relaciji med priključkoma Ljubljana Sneberje na štajerski avtocesti A1 in Ljubljana Nove Jarše na hitri cesti H3 oziroma severni ljubljanski obvoznici, in sicer v obe smeri vožnje, tako iz smeri Sneberij proti Jaršam kot iz smeri Jarš proti Sneberjam.
 
 
V družbi DARS smo obvoz po avtocesti oziroma hitri cesti uskladili z Direkcijo RS za infrastrukturo (DRSI), ki upravlja državno cesto Ljubljana Šmartinska–Šentjakob. Začasna uporaba avtoceste oziroma hitre za voznike vozil, ki ju bodo na tej relaciji uporabljali kot obvozno cesto brez vinjete, je skladna s 16. členom vladne uredbe o cestninskih cestah in cestnini (Ur. l. RS 77/16).
 
Investitor graditve meteorne kanalizacije je Mestna občina Ljubljana.
 
Nazaj