Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 6. januarja 2023

30.12.2022

S 1. januarjem 2023 bo na mejnih prehodih s Hrvaško ukinjen mejni nadzor in omogočen prost pretok prometa. Voznike pozivamo, naj upoštevajo postavljeno začasno prometno signalizacijo in naj bodo previdni pri vožnji na območjih nekdanjih mejnih prehodov.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Zadobrovo in Novimi Jaršami (več informacij). Promet proti Zadobrovi poteka po dveh zoženih pasovih ter na kraku razcepa Zadobrova proti Novemu mestu (na vzhodno ljubljansko obvoznico) samo po enem pasu.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka preureditev priključka Nove Jarše na Leskoškovi cesti. Ponovno je odprt uvoz na priključku Leskoškova proti Zadobrovi, v promet je predano tudi južno krožišče priključka, ki povezuje Leskoškovo cesto. Zaprta ostajata izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi.

Gorenjska avtocesta

V torek, 3. januarja 2023, in v petek, 6. januarja 2023, med 7.30 in 13. uro bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Radovljico in Lescami proti Jesenicam promet potekal po enem pasu zaradi nakladanja izrednega tovora.

V sredo in četrtek, 4. in 5. januarja 2023, med 8. in 17. uro bo zaradi del spremenjen potek prometa na odsekih gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice vzhod (Lipce) in Jesenice zahod (Hrušica) proti Avstriji (zaprt bo pospeševalni pas) ter med Brezjami in razcepom Podtabor v obe smeri vožnje (zaprta bosta odstavna pasova).

Predvidoma do 15. januarja 2023 bo na gorenjski avtocesti A2 zaprto počivališče Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij). Do 17. aprila 2023 bosta zaradi obnove zaprti tudi počivališči Povodje zahod (proti Ljubljani) in Lipce sever (proti Karavankam).

Vipavska hitra cesta

Na odseku vipavske hitre ceste H4 med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo poteka obnova in varnostna nadgradnja odseka. Predvidoma do 20. februarja 2023 bo zaprto smerno vozišče proti Italiji, ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Ajdovščini), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Primorska avtocesta

Do 17. aprila 2023 bo zaradi obnove zaprto počivališče Risnik (v smeri proti Kopru).

Štajerska avtocesta

Do 17. aprila 2023 bosta zaradi obnove zaprti počivališči Polskava zahod (v smeri proti Ljubljani) in Zima jug (v smeri proti Mariboru).

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto na Primorskem in Notranjskem oblačno in večinoma suho, drugod bo zmerno do pretežno oblačno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V nedeljo in ponedeljek bo na Primorskem in Notranjskem oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod na vzhodu tudi pretežno jasno. Toplo bo. V torek bo še vztrajalo precej oblačno vreme z rahlim dežjem predvsem na Primorskem in Notranjskem.

V noči na sredo nas bo dosegla vremenska fronta, prehodno bodo padavine v večjem delu države. V sredo se bo deloma zjasnilo, na Primorskem bo zapihala burja. Od četrtka bomo ponovno pod vplivom zahodnih vetrov, oblačnost bo naraščala predvsem v jugozahodni in osrednji Sloveniji. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo spet občasno rosilo ali rahlo deževalo. Še vedno bo razmeroma toplo.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj