Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 13. januarja 2023

06.01.2023

V tem obdobju se zlasti zjutraj pojavlja megla, ki otežuje vožnjo. V megli zmanjšajte hitrost, vzdržujte varnostno razdaljo in ne uporabljajte dolgih luči, saj odsevajo od megle in še zmanjšajo vidljivost.

Dnevne luči, ki se samodejno prižgejo ob zagonu motorja, pri večini avtomobilov svetijo le spredaj, zadaj pa ne. Zato velja ne glede na vselej prižgane dnevne luči v zimskih mesecih ob zagonu motorja ročno vklopiti zasenčene luči.

 

Avtocesta v megli

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Zadobrovo in Novimi Jaršami (več informacij). Promet proti Zadobrovi poteka po dveh zoženih pasovih ter na kraku razcepa Zadobrova proti Novemu mestu (na vzhodno ljubljansko obvoznico) samo po enem pasu.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka preureditev priključka Nove Jarše na Leskoškovi cesti. Ponovno je odprt uvoz na priključku Leskoškova proti Zadobrovi, v promet je predano tudi južno krožišče priključka, ki povezuje Leskoškovo cesto. Zaprta ostajata izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi.

Primorska avtocesta

V četrtek, 12. januarja 2023, bo na odseku primorske avtoceste A1 med Razdrtim in Senožečami proti Kopru na območju viadukta Bandera zaprt prehitevalni pas zaradi popravila iztočnih jaškov na viaduktu.

Do 17. aprila 2023 bo zaradi obnove zaprto počivališče Risnik (v smeri proti Kopru).

Obalna hitra cesta

Od četrtka, 12. januarja 2023, do predvidoma 31. januarja 2023 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Semedela zaprt izvoz iz smeri Izole zaradi sanacije in prevezave fekalnega kanala ter vzpostavitve gradbiščnega priključka. V tem času bodo lahko hitro cesto med priključkom Semedela in priključkom Koper center (Slavček) iz smeri Izole proti Kopru kot obvozno cesto uporabljala tudi vozila brez vinjete.

Vipavska hitra cesta

Na odseku vipavske hitre ceste H4 med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo poteka obnova in varnostna nadgradnja odseka. Predvidoma do 20. februarja 2023 bo zaprto smerno vozišče proti Italiji, ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Ajdovščini), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Gorenjska avtocesta

V sredo, 11. januarja 2023, med 8. in 15.30 uro bo promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Predvidoma do 15. januarja 2023 bo na gorenjski avtocesti A2 zaprto počivališče Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij). Do 17. aprila 2023 bosta zaradi obnove zaprti tudi počivališči Povodje zahod (proti Ljubljani) in Lipce sever (proti Karavankam).

Primorska avtocesta

V četrtek, 12. januarja 2023, bo na odseku primorske avtoceste A1 med Razdrtim in Senožečami proti Kopru na območju viadukta Bandera zaprt prehitevalni pas zaradi popravila iztočnih jaškov na viaduktu.

Do 17. aprila 2023 bo zaradi obnove zaprto počivališče Risnik (v smeri proti Kopru).

Štajerska avtocesta

Do 17. aprila 2023 bosta zaradi obnove zaprti počivališči Polskava zahod (v smeri proti Ljubljani) in Zima jug (v smeri proti Mariboru).

Pomurska avtocesta

Predvidoma do 15. januarja 2023 bo na pomurski avtocesti A5 zaradi obnove zaprto počivališče Dolinsko (v smeri Lendave).

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto na severu in vzhodu delno jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. V nedeljo bo v severovzhodni Sloveniji še delno jasno. Drugod bo oblačno, v zahodni polovici Slovenije bo občasno deževalo.

V ponedeljek se bo prek naših krajev pomikala vremenska fronta. Oblačno in deževno bo. V torek in sredo bo suho vreme, nato se bo verjetnost za padavine nekoliko povečala.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj