Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 20. januarja 2023

13.01.2023

V ponedeljek zjutraj bodo po vremenskih napovedih padavine zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo marsikje spustila do nižin. Zaradi slabega vremena (sneg, dež in megla) se lahko podaljšajo potovalni časi, zmanjšana bo vidljivost. Priporočamo več rezervnega časa za potovanje in previdno vožnjo. Na pot se nikakor ne odpravite brez zimske opreme.

 

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Od nedelje, 15. januarja 2023, od 5. ure do ponedeljka, 16. januarja 2023, do 5. ure bo popolna zapora odseka štajerske avtoceste A1 med Blagovico in Vranskim proti Mariboru zaradi vzdrževalnih del v trojanskih predorih (dela na sistemu prezračevanja, hidrantnem sistemu, ADR in prikazovalnikih hitrosti). Obvoz bo po vzporedni državni cesti. Zaprti bodo tudi uvoz proti Mariboru na priključku Blagovica, oba uvoza in izvoz iz smeri Ljubljane na priključku Trojane ter izvoz iz smeri Ljubljane na priključku Vransko.

V soboto, 14. januarja 2023, med 7.30 in 15. uro bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru (v predorih Golo rebro in Pletovarje) zaprt prehitevalni pas zaradi zamenjave pokrovov jaškov.

Do 17. aprila 2023 bosta zaradi obnove zaprti počivališči Polskava zahod (v smeri proti Ljubljani) in Zima jug (v smeri proti Mariboru).

Primorska avtocesta

V soboto, 14. januarja 2023, bo na odseku primorske avtoceste A1 med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani na območju viadukta Verd zaprt vozni pas zaradi popravila dilatacij.

V nedeljo, 15. januarja 2023, med 7.30 in 11. uro bo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Logatcem proti Ljubljani na razdalji 200 m zaprt prehitevalni pas zaradi popravila jeklenih varnostnih ograj.

Do 17. aprila 2023 bo zaradi obnove zaprto počivališče Risnik (v smeri proti Kopru).

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Zadobrovo in Novimi Jaršami (več informacij). Promet proti Zadobrovi poteka po dveh zoženih pasovih ter na kraku razcepa Zadobrova proti Novemu mestu (na vzhodno ljubljansko obvoznico) samo po enem pasu.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka preureditev priključka Nove Jarše na Leskoškovi cesti. Ponovno je odprt uvoz na priključku Leskoškova proti Zadobrovi, v promet je predano tudi južno krožišče priključka, ki povezuje Leskoškovo cesto. Zaprta ostajata izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi.

Gorenjska avtocesta

V petek, 13. januarja 2023, med 7. in 20. uro bo na odsekih gorenjske avtoceste A2 med Brezjami in Radovljico ter med Lescami in Lipcami proti Karavankam promet potekal po enem pasu.

Predvidoma do 15. januarja 2023 bo na gorenjski avtocesti A2 zaprto počivališče Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč (več informacij). Do 17. aprila 2023 bosta zaradi obnove zaprti tudi počivališči Povodje zahod (proti Ljubljani) in Lipce sever (proti Karavankam).

Vipavska hitra cesta

Na odseku vipavske hitre ceste H4 med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo poteka obnova in varnostna nadgradnja odseka. Predvidoma do 20. februarja 2023 bo zaprto smerno vozišče proti Italiji, ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Ajdovščini), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Obalna hitra cesta

Od četrtka, 12. januarja 2023, do predvidoma 31. januarja 2023 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Semedela zaprt izvoz iz smeri Izole zaradi sanacije in prevezave fekalnega kanala ter vzpostavitve gradbiščnega priključka. V tem času bodo lahko hitro cesto med priključkom Semedela in priključkom Koper center (Slavček) iz smeri Izole proti Kopru kot obvozno cesto uporabljala tudi vozila brez vinjete.

Pomurska avtocesta

Predvidoma do 15. januarja 2023 bo na pomurski avtocesti A5 zaradi obnove zaprto počivališče Dolinsko (v smeri Lendave).

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sprva pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne bo precej koprenaste oblačnosti. V nedeljo se bo povsod pooblačilo, na Primorskem in Notranjskem bo pričelo deževati.

V noči na ponedeljek se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo do ponedeljkovega jutra marsikje spustila do nižin. Na Primorskem bo zapihala burja. V ponedeljek čez dan bodo padavine prehodno ponehale.

V torek in sredo bo še oblačno z občasnimi padavinami, v notranjosti Slovenije bo marsikje snežilo. Od četrtka bo prevladovalo suho in hladnejše vreme, proti koncu tedna se bo delno zjasnilo.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj