Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 24. februarja 2023

17.02.2023

Bliža se pust. Voznike opozarjamo, da po zakonu o pravilih cestnega prometa med vožnjo ne smejo nositi pustnih mask.

 

 

Predvidena dela in zapore

Gorenjska avtocesta

V noči s srede na četrtek (22. in 23. februarja 2023) med 20. in 5. uro bo zaprt predor Šentvid v obe smeri vožnje zaradi vzdrževalnih del v transformatorski postaji. Obvoz bo po severni ljubljanski obvoznici H3 in Celovški cesti.

Od torka, 21. februarja 2023, do četrtka, 23. februarja 2023, med 8. in 16. uro bo promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

V petek, 17. februarja 2023, med 9. in 16. uro bo promet na odseku gorenjske avtoceste A2 med Lescami in Lipcami (priključkom Jesenice vzhod) proti Karavankam potekal po enem pasu.  

Predvidoma do 20. februarja 2023 bo zaradi obnove zaprto počivališče Lipce jug (v smeri proti Ljubljani). Predvidoma do 17. aprila 2023 bosta zaradi obnove zaprti tudi počivališči Povodje zahod (proti Ljubljani) in Lipce sever (proti Karavankam).

Dolenjska avtocesta

V noči na četrtek, 23. februarja 2023, med polnočjo in 0.30 uro bo 30-minutna popolna zapora brez obvoza na odseku dolenjske avtoceste A2 med priključkoma Grosuplje vzhod in Grosuplje zahod zaradi postavitve portala spremenljive prometne signalizacije. Zaprto bo tudi počivališče Sap. Pred popolno zaporo bosta zaradi namestitve avtodvigala zaprta počasni in vozni pas.

Primorska avtocesta

Od sobote, 18. februarja 2023, od 7.30 ure do nedelje, 19. februarja 2023, do 16. ure bo na odseku primorske avtoceste med Postojno in Uncem proti Ljubljani promet potekal le po prehitevalnem pasu zaradi sanacije udarnih jam in posedkov. V območju zapore bo hitrost prometa omejena na 60 km/h.

V soboto, 18. februarja 2023, med 8. in 13. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Razdrtim in Postojno proti Ljubljani in zatem med 13. in 18. uro v obratni smeri (med Postojno in Razdrtim proti Kopru) promet potekal le po prehitevalnem pasu zaradi postavitve vertikalne signalizacije. V območju zapor bo hitrost prometa omejena na 60 km/h.

Predvidoma do 17. aprila 2023 bo zaradi obnove zaprto počivališče Risnik (v smeri proti Kopru).

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Zadobrovo in Novimi Jaršami (več informacij). Promet proti Zadobrovi poteka po dveh zoženih pasovih ter na kraku razcepa Zadobrova proti Novemu mestu (na vzhodno ljubljansko obvoznico) samo po enem pasu.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka preureditev priključka Nove Jarše na Leskoškovi cesti. Ponovno je odprt uvoz na priključku Leskoškova proti Zadobrovi, v promet je predano tudi južno krožišče priključka, ki povezuje Leskoškovo cesto. Zaprta ostajata izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi.

Vipavska hitra cesta

Na odseku vipavske hitre ceste H4 med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo poteka obnova in varnostna nadgradnja odseka. Predvidoma do sredine marca 2023 bo zaprto smerno vozišče proti Italiji, ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Ajdovščini), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Predvidoma do 26. marca 2023 bo na vipavski hitri cesti H4 zaprt priključek Šempeter proti Ajdovščini (zaprta bosta tako izvoz iz smeri Italije kot uvoz proti Ajdovščini), obvoz bo po regionalnih cestah.

Štajerska avtocesta

Predvidoma do 17. aprila 2023 bosta zaradi obnove zaprti počivališči Polskava zahod (v smeri proti Ljubljani) in Zima jug (v smeri proti Mariboru).

Pomurska avtocesta

Predvidoma do 2. aprila 2023 bo na kraku razcepa Dragučova, ki s pomurske avtoceste A5 vodi na štajersko avtocesto A1 proti Ljubljani, zaprt vozni pas.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto v zahodnih krajih pretežno oblačno, proti severu in vzhodu Slovenije pa delno jasno. V nedeljo bo pretežno oblačno, ponekod na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo.

V ponedeljek se bo delno razjasnilo. V prvi polovici tedna bo vreme suho, v drugi polovici se bo verjetnost padavin povečala.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj