Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 17. marca 2023

10.03.2023

V soboto čez dan in v nedeljo dopoldne bodo na primorski avtocesti potekala dela med Uncem in Logatcem proti Ljubljani, zlasti v soboto je zato pričakovati zastoje. V nedeljo bo zaprta vipavska hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani, obvoz bo po regionalni cesti. Prihodnji teden se na gorenjski avtocesti pričenja obnova viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4.

 

Odsek primorske avtoceste med Uncem in Logatcem

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V soboto, 11. marca 2023, med 7. in 20. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Logatcem proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi sanacije vozišča. Pričakovati je zastoje.

V nedeljo, 12. marca 2023, med 9. in 11. uro bo na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Logatcem proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi geodetskih meritev.

V noči s srede na četrtek (15. in 16. marca 2023) med 21. in 5. uro bo popolna zapora odseka primorske avtoceste A1 med priključkoma Kozina in Kastelec proti Kopru zaradi montaže opreme za prepoznavo ADR-oznak v predoru Kastelec, obvoz bo po vzporeni regionalni cesti.

V noči s četrtka na petek (16. in 17. marca 2023) med 21. in 5. uro bo popolna zapora odseka primorske avtoceste A1 med priključkom Črni Kal in razcepom Sermin proti Kopru zaradi montaže opreme za prepoznavo ADR-oznak v predoru Dekani, obvoz bo po vzporeni regionalni cesti.

Predvidoma do 17. aprila 2023 bo zaradi obnove zaprto počivališče Risnik (v smeri proti Kopru).

Gorenjska avtocesta

V ponedeljek, 13. marca 2023, in v sredo, 15. marca 2023, bosta vzpostavljeni zapori prehitevalnih pasov na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) zaradi sanacije viaduktov Podmežakla 3 in  Podmežakla 4. Delovni zapori bosta trajali do konca junija 2023. Skozi zapori bo omogočena vožnja vozil največje širine 4 m.

Predvidoma do 17. aprila 2023 bosta zaradi obnove zaprti tudi počivališči Povodje zahod (proti Ljubljani) in Lipce sever (proti Karavankam).

V torek, sredo in četrtek (14., 15. in 16. marca 2023) med 8. in 16. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

Vipavska hitra cesta

V nedeljo, 12. marca 2023, bo popolna zapora vipavske hitre ceste H4 med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani zaradi montaže ADR-opreme v predorih. Obvoz bo po regionalni cesti Vipava–Razdrto.

Na odseku vipavske hitre ceste H4 med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo poteka obnova in varnostna nadgradnja odseka. Predvidoma do konca marca 2023 bo zaprto smerno vozišče proti Italiji, ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Ajdovščini), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Predvidoma do konca marca 2023 bo na vipavski hitri cesti H4 zaprt priključek Šempeter, obvoz bo po regionalnih cestah. Odprt bo priključek Vrtojba proti Italiji.

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Zadobrovo in Novimi Jaršami (več informacij). Promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Na krakih razcepa Zadobrova, ki vodita s severne na vzhodno ljubljansko obvoznico oziroma s štajerske avtoceste na severno ljubljansko obvoznico, promet poteka samo po enem pasu.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka preureditev priključka Nove Jarše na Leskoškovi cesti. Zaprta sta izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Od četrtka, 16. marca 2023, do predvidoma 26. marca 2023 bo zaprt tudi uvoz proti Zadobrovi.

Podravska avtocesta

V četrtek, 9. marca 2022, med 12. in 12.30 uro bo 30-minutna popolna zapora brez obvoza odseka podravske avtoceste A4 med Podlehnikom in Gruškovjem zaradi minerskih del v kamnolomu Zakl.

Štajerska avtocesta

Predvidoma do 17. aprila 2023 bosta zaradi obnove zaprti počivališči Polskava zahod (v smeri proti Ljubljani) in Zima jug (v smeri proti Mariboru).

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sprva še pretežno oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Čez dan se bo delno razjasnilo. V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno. V torek bo pretežno oblačno z občasnim dežjem. Od srede naprej kaže na sončno in suho vreme.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj