Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 15. septembra 2023

08.09.2023

V soboto bo med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani zaradi sanacije vozišča promet potekal po enem pasu, pričakovati je zastoje. V nedeljo se bo sanacija vozišča izvajala na območju priključka Dramlje proti Ljubljani.

 

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

V soboto, 9. septembra 2023, med 6. in 20. uro bo promet na odseku štajerske avtoceste A1 med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani v dolžini 3 km potekal samo po enem prometnem pasu zaradi sanacije vozišča.

V nedeljo, 10. septembra 2023, med 6. do 16. uro bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani promet v dolžini 500 m potekal samo po enem prometnem pasu zaradi sanacije vozišča. Na priključku Dramlje bo zaprt uvoz proti Ljubljani, obvoz bo po državni cesti do priključka Celje vzhod ali po avtocesti v smeri Slovenskih Konjic in nazaj.

Do konca oktobra bo na regionalni cesti Pesnica–Maribor (bivši hitri cesti skozi Maribor) zaprt desni pas zaradi obnove protihrupne ograje. 

Primorska avtocesta

V ponedeljek in torek, 11. in 12. septembra 2023, bosta na odseku primorske avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko vzpostavljeni zapori odstavnih pasov v dolžini 800 m (v ponedeljek proti Kopru, v torek tudi proti Ljubljani) zaradi pripravljalnih del pri izgradnji novega avtocestnega priključka Dragomer. Prehitevalna pasova bosta zaprta predvidoma do 22. septembra 2023.

Ljubljanska obvoznica

V ponedeljek, 11. septembra 2023, med 23. in 23.30 uro bo kratkotrajna 30-minutna popolna zapora odseka severne ljubljanske obvoznice H3 med Novimi Jaršami (Šmartinsko cesto) in razcepom Zadobrova v obe smeri vožnje zaradi postavitve portala spremenljive prometne signalizacije.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Tomačevim in Zadobrovo (več informacij). Med Tomačevim in Novimi Jaršami (Šmartinsko cesto) promet že poteka po obeh smernih voziščih. Zaradi zaprtih prehitevalnih pasov bosta do zaključka del v vsako smer vožnje urejena dva začasna prometna pasova. Predvidoma v noči na ponedeljek, 11. septembra 2023,  bo enak prometni režim vzpostavljen tudi med Novimi Jaršami in Zadobrovo. Zaključek vseh del in odstranitev delovne zapore sta predvidena 17. septembra 2023.

Predvidoma do ponedeljka, 11. septembra 2023, zjutraj bo na priključku Leskoškova cesta (pri BTC) zaprt uvoz na hitro cesto proti Tomačevemu.

Po severni ljubljanski obvoznici H3 je prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 t. Ta bodo do konca obsežnejših obnovitvenih del, ki potekajo med Novimi Jaršami in Zadobrovo morala uporabiti druge dele ljubljanskega obroča. S tem bo poleg večje pretočnosti zagotovljena tudi večja varnost prometa ob delovišču.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) poteka prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana in bo trajala do novembra. Na območju priključka je v dolžini 600 m zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Šiški), ves promet je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče (smerno vozišče proti Tomačevemu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Od torka, 12. septembra 2023, do 31. oktobra 2023 bo na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med Zaloško in Litijsko cesto proti razcepu Malence (Dolenjski) zaprt počasni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Do konca leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Pomurska avtocesta

V soboto, 16. septembra 2023, med 7. in 19. uro bo na pomurski avtocesti A5 na priključku Pernica zaprt izvoz iz smeri Maribora zaradi vzdrževalnih del na zaviralnem pasu avtoceste. Obvoz bo čez priključek Lenart.

Gorenjska avtocesta

Do novembra na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 2 km je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

Predvidoma do marca 2024 bodo do 4-krat dnevno v predoru Karavanke kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja.

Dolenjska avtocesta

Na odseku dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem se končuje obsežnejša obnova (več informacij). V zadnji fazi del, ki bo trajala do 20. septembra 2023, bosta med nadzorno točko Dob in priključkom Bič zaprta odstavna pasova zaradi montaže jeklenih varnostnih ograj in varnostnih naletnih mehov na priključku Bič.

Istrska hitra cesta

V nedeljo, 10. septembra 2023, od 5.30 do 24. ure bo na istrski hitri cesti H5 na priključku Bertoki zaprt izvoz iz smeri Ljubljane zaradi sanacije posedkov na vozišču.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 je na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto jasno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah kratkotrajna megla. V nedeljo in ponedeljek se bo nadaljevalo jasno in čez dan precej toplo vreme. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.

Ob približevanju vremenske fronte bo v torek zapihal jugozahodnik, ki bo najmočnejši v sredo. Na nebu bo nekaj visoke koprenaste oblačnosti. Toplo bo, saj bodo najvišje dnevne temperature med 25 in 30 °C. V sredo popoldne, predvsem pa v četrtek in petek bodo nastale krajevne plohe. Nekoliko se bo ohladilo.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

 

Nazaj