Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 26. aprila 2024

19.04.2024

Ta konec tedna bodo dela na odseku primorske avtoceste med Brezovico in Vrhniko proti Kopru in na štajerski avtocesti med Framom in Slovensko Bistrico proti Ljubljani. Pričakovati je zastoje. Zaradi namestitve dodatne prometne opreme bo v nedeljo od 9. do 15. ure zaprta gorenjska avtocesta med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod proti Karavankam.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Od sobote, 20. aprila 2024, od 17. ure do nedelje, 21. aprila 2024, do 20. ure, bo promet na odseku avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko proti Kopru v dolžini približno 1,5 km potekal samo po prehitevalnem pasu zaradi nujnega popravila vozišča voznega pasu.

  

Štajerska avtocesta

Od sobote, 20. aprila 2024, od polnoči do nedelje, 21. aprila, do 18. ure, bo promet na odseku avtoceste A1 na priključku Maribor jug/Slivnica proti Mariboru v dolžini približno 1 km potekal po enem pasu zaradi vzdrževalnih del.

Od sobote, 20. aprila 2024, od 6. ure do nedelje, 21. aprila, do 20. ure, bo promet na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico proti Ljubljani v dolžini približno 1,5 km potekal po enem pasu zaradi vzdrževalnih del.

V noči na torek, 23. aprila 2024, med 19. in 3. uro, bo promet na odseku avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami v predorih Pletovarje in Golo Rebro proti Mariboru potekal samo po prehitevalnem pasu.

V noči na sredo, 24. aprila 2024, med 19. in 3. uro, bo promet na odseku avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami v predorih Pletovarje in Golo Rebro proti Ljubljani potekal samo po prehitevalnem pasu.

Do predvidoma 30. maja 2024 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Arjo vasjo in Šentjakobom zaprt odstavni pas in občasno vozni pas zaradi zamenjave kažipotne signalizacije.  

 

Gorenjska avtocesta

V nedeljo, 21. aprila 2024, bo med 9. in 15. uro na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod proti Karavankam popolna zapora zaradi namestitve dodatne prometne opreme za izboljšanje prometne varnosti. Obvoz proti Karavankam bo urejen prek glavne ceste skozi Jesenice.

Po zimski prekinitvi se nadaljuje obnova odseka gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) proti Karavankam (več informacij). Do konca julija 2024 bo promet na razdalji približno 2 km potekal po lani obnovljeni polovici avtoceste dvosmerno po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje zaradi obnove vozišča ter viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4.

V noči s srede na četrtek, 24. in 25. aprila 2024, ter v noči s četrtka na petek, 25. in 26. aprila 2024, med 20. in 5. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 m.

 

Ljubljana z okolico 

Na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami poteka obnova vozišče konstrukcije (več informacij). V drugi fazi del, ki bo predvidoma potekala do sredine maja 2024, promet po dveh zoženih pasovih poteka po polovici avtoceste proti Kranju. Hitrost je omejena na 60 km/uro. Zaprta je tudi priključna cev predora Šentvid, ki iz Celovške ceste iz smeri Medvod vodi v predor Šentvid, obvoz je urejen po Celovški cesti do severne ljubljanske obvoznice. Zaprt je priključek Podutik v smeri Brda (Primorske).

 

Pomurska avtocesta in hitra cesta

Nadaljujejo se dela obnove vozne površine na avtocesti A5 Turnišče–razcep Dolga vas, na razcepu Dolga vas, na delu odseka A5 med razcepom Dolga vas in Lendavo ter na hitri cesti H7 (od A5 do krožišča Dolga vas) (več informacij). Predvidoma do sredine maja 2024 promet med priključkom Turnišče in razcepom Dolga vas proti Madžarski ter med razcepom Dolga vas in starim mejnim prehodom Dolga vas proti mejnemu prehodu poteka dvosmerno. Zaprt je priključek Dolga vas v smeri razcepa Dolga vas. Vozniki, ki so iz smeri starega mejnega prehoda Dolga vas namenjeni proti razcepu Dolga vas, ne morejo zapustiti hitre ceste H7 v priključku Dolga vas, prav tako se na tem priključku ne morejo vključiti na hitro cesto proti razcepu Dolga vas.

 

Kraška avtocesta

Na odseku kraške avtoceste A3 med priključkom Sežana zahod in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji promet poteka po enem pasu zaradi ovire na italijanski strani meje.

 

Podravska avtocesta

Od ponedeljka, 15. aprila 2024 do predvidoma 26. aprila 2024 bo na odseku podravske avtoceste A4 med Podlehnikom in Gruškovjem v predoru Log proti Hrvaški promet potekal po enem pasu zaradi izvedbe sanacijskih del.

 

 

Koristne informacije

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj