Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 31. maja 2024

24.05.2024

Obnova odseka štajerske avtoceste med Framom in Slovensko Bistrico bo prešla v drugo fazo, ko bo promet potekal po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Konec tega tedna bo promet potekal samo po enem pasu proti Ljubljani zaradi preureditve delovne zapore. Možni so zastoji.

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico poteka obnova voziščne konstrukcije (več informacij). Dela bodo konec tedna prešla v drugo fazo, promet bo predvidoma v nedeljo, 26. maja 2024, preusmerjen na polovico avtoceste proti Ljubljani, kjer bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Ker bo zaprta polovica avtoceste proti Mariboru, bo v tej smeri zaprto tudi malo počivališče Poskava vzhod.

Do predvidoma konca maja 2024 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Arjo vasjo in Šentjakobom zaprt odstavni pas in občasno vozni pas zaradi zamenjave kažipotne signalizacije.  

Ljubljana z okolico 

Na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami poteka obnova voziščne konstrukcije (več informacij). Promet poteka po polovici avtoceste po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Ker je zaprta polovica avtoceste proti Kranju, sta v tej smeri zaprta tudi uvoz na avtocesto s Podutiške ceste ter krak razcepa Koseze, ki s severne obvoznice vodi na gorenjsko avtocesto. Do zaključka glavnih obnovitvenih del, predvidoma do sredine junija letos, bo zaprta tudi priključna cev predora Šentvid, ki iz Celovške ceste iz smeri Medvod vodi v predor Šentvid, obvoz je urejen po Celovški cesti do severne ljubljanske obvoznice.

Gorenjska avtocesta

Nadaljuje se obnova odseka gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) proti Karavankam (več informacij). Promet poteka po polovici avtoceste po enem pasu v vsako smer.

Pomurska avtocesta in hitra cesta

Nadaljujejo se tudi dela obnove vozne površine na avtocesti A5 Turnišče–razcep Dolga vas, na razcepu Dolga vas, na delu odseka A5 med razcepom Dolga vas in Lendavo ter na hitri cesti H7 (od A5 do krožišča Dolga vas) (več informacij). Predvidoma do konca junija 2024 bo promet med priključkoma Turnišče in Lendava potekal po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Prav tako bo promet do konca junija 2024 potekal po polovici hitre ceste H7, po enem pasu v vsako smer vožnje, med razcepom Dolga vas in starim mejnim prehodom Dolga vas. Do konca junija 2024 bo zaprt tudi priključek Dolga vas v smeri Madžarske. Na razcepu Dolga vas pa bosta do konca junija 2024 zaprta krak, ki z avtoceste A5 iz smeri Lendave vodi na H7 proti Dolgi vasi, ter krak, ki s H7 iz smeri Dolge vasi vodi na avtocesto proti Mariboru.

Obalna hitra cesta

Predvidoma od sredine prihodnjega tedna do konca junija letos bo promet na hitri cesti H5 oviran na priključku Koper center (Slavček) zaradi preureditve krožišča in uvoznega kraka na hitro cesto proti Ljubljani.

Kraška avtocesta

Na odseku kraške avtoceste A3 med priključkom Sežana zahod in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji promet poteka po enem pasu zaradi ovire na italijanski strani meje.

 

Koristne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

  • spletna stran promet.si,
  • operater na 1970 (klic ni brezplačen) ali odzivnik na 080 22 44,
  • mobilna aplikacija Promet+,
  • družbena omrežja (@promet_si, @dars_si in www.facebook.com/vozimo.pametno),
  • prometni koledar,
  • prometne informacije radijskih postaj.

 Srečno in varno na poti!

Nazaj