Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Spremenljiva prometna signalizacija

Voznike o stanju na cestah med drugim obveščamo s spremenljivo prometno signalizacijo. Sem spadajo portali, polportali, spremenljivi prometni znaki in spremenljiva kažipotna signalizacija. Z njimi obveščamo o prometnih nesrečah in izrednih dogodkih (kot je zastoj na določenem avtocestnem odseku) ter vodimo voznike s potrebnimi ukrepi za zagotovitev boljše pretočnosti. Tako jim na primer s svetovanjem omejitve hitrosti, menjave pasu, previdne vožnje ali uporabe alternativnega izvoza omogočamo, da hitreje prispejo na cilj.

Na avtocestah imamo večje spremenljive znake z več informacijami v osrednjem polju in manjše spremenljive znake, ki so postavljeni nad voznimi pasovi. V nadaljevanju je prikazanih nekaj primerov delovanja te vrste signalizacije.

Nazaj