Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Posnetki nepravilne vožnje

Razmere na cestah
VEČ
Interaktivni zemljevid

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

VEČ
Sporočila za javnost
Izbran izvajalec še za drugi sklop elektrostrojne opreme predora Karavanke 

Predor Karavanke, ki z avtocesto povezuje Slovenijo in Avstrijo, je dolg nekaj manj kot osem kilometrov. Skoraj 30 let po odprtju prve, obstoječe cevi za promet leta 1991 se je leta 2020 začela gradnja druge cevi, po kateri bo promet stekel predvidoma konec leta 2025. Takoj po odprtju nove cevi za promet se bo, zaradi celovite sanacije, zaprla obstoječa cev. Po zaključku sanacije stare cevi bo enosmerni promet po obeh ceveh predora Karavanke stekel v začetku leta 2029.

10.07.2024

DARS uspešen pri pridobitvi soglasja za 3. pas med Domžalami in Ljubljano

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je družbi DARS konec junija 2024 izdalo okoljevarstveno soglasje za vzpostavitev tretjega prometnega pasu po postopku VDJK (vzdrževalna dela v javno korist) na štajerskem kraku ljubljanskih vpadnic, od Domžal do Zadobrove v dolžini 14,8 km smernih vozišč ter 1,7 km priključkov. Z večanjem kapacitete obstoječe ceste bomo zagotovili večjo pretočnost in prometno varnost na štajerskem kraku ljubljanskih vpadnic.

01.07.2024

Priporočila DARS v primeru okvare vozila na avtocesti

Pred nami so turistično in prometno najbolj obremenjeni meseci. Pot na dopust se zaradi okvare vozila lahko tudi nepričakovano zaplete. Zaznali smo namreč, da na avtocestnem omrežju patruljirajo avtovleke, ki niso naši pogodbeni partnerji in lahko do okvarjenega vozila prispejo pred vzdrževalci, cestninskim nadzorom ali policijo. V družbi DARS želimo zato voznikom podati nekaj priporočil, kako ravnati v primeru, če se jim pokvari vozilo in obstanejo na avtocesti ali hitri cesti.

28.06.2024

VEČ