Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Posnetki nepravilne vožnje

Razmere na cestah
VEČ
Interaktivni zemljevid

Spoznajte avtoceste in hitre ceste po Sloveniji.

VEČ
Sporočila za javnost
Obrazec za oprostitev cestnine zaradi humanitarne pomoči

Slovenijo so prizadele uničujoče poplave in povzročile ogromno materialne škode. Skladno z zakonom o cestninjenju se cestnina in pristojbine za zunanje stroške ne plačata tudi za prevoze z vozili za opravljanje nalog humanitarne pomoči prizadetim zaradi naravnih nesreč.

08.08.2023

Z zmanjšanjem osvetljenosti avtocest k nižji porabi električne energije

Na odsekih avtocest in hitrih cest, kjer je to zakonsko dopustno, bo DARS z današnjim dnem začasno ugasnil cestno razsvetljavo. S tovrstnim letnim prihrankom v višini vsaj 2.000 MWh električne energije tako tudi družba DARS sledi uredbi Evropske unije in prispeva k prizadevanjem za čim bolj zanesljivo oskrbo z električno energijo v Sloveniji.

27.10.2022

Napredek pri gradnji hitre ceste na Koroško in pri izkopu predora Karavanke

V družbi DARS nas veseli, da smo pri najpomembnejših infrastrukturnih projektih stopili korak naprej in lahko nadaljujemo z deli. Pri gradnji tretje razvojne osi sever se dela lahko nadaljujejo na sklopu hitre ceste ob Škalskem jezeru in delu navezovalne ceste Konovo. Prav tako smo dosegli nov mejnik pri gradnji druge cevi predora Karavanke.  

29.06.2022

VEČ