Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometno-informacijski center

Prometno-informacijski center skrbi za obveščanje javnosti o stanju in prevoznosti vseh državnih cest ter prometu na njih. Ukvarja se z zbiranjem in posredovanjem prometnih informacij na vseh državnih cestah v Sloveniji. Tesno je povezan s podobnimi centri sosednjih držav.

Zbiranje prometnih informacij


Prometno-informacijski center za državne ceste zbira informacije o stanju in prometu na državnih cestah od različnih virov (nadzorni centri, vzdrževalci, pregledniki, policija, cestninski delavci, vozniki, Center za obveščanje RS …) ter jih 24 ur dnevno in vse dni v letu prek različnih medijev posreduje javnosti. 

Obveščanje javnosti preko medijev o stanju prometa


Operaterji v Prometno-informacijskem centru (PIC) obveščajo voznike preko javljanj na radijske in televizijske medije. Hkrati voznikom podajajo neposredno informacijo prek telefonske številke 1970, avtomatskega odzivnika 080 22 44 ter spletne strani promet.si. Prometna informacija se avtomatično objavi tudi na mobilni aplikaciji DarsPromet+ in Twitterju @promet_si. Smo edina država v Evropi, ki ima na spletni strani prikazane tudi prometne dogodke sosednje države.

Sodelovanje z nadzornimi centri sosednjih držav


S sosednjimi državami sodelujemo na podlagi Dogovora o sodelovanju (MoU) ter na podlagi planov vodenja prometa (Traffic Management Plan). Sodelovanje z glavnimi nadzornimi centri sosednjih držav trenutno poteka prek Prometno-informacijskega centra, a že načrtujemo vzpostavitev našega Glavnega nadzornega centra. Sodelovanje s sosednjimi državami je vsako leto aktualnejše, saj lahko zaradi gostote avtocestnega omrežja promet preusmerjamo na vzporedne avtocestne povezave sosednjih držav (v primeru nesreč ali večjih katastrof). V zadnjih letih smo s tem sodelovanjem zmanjšali kar nekaj ur zastojev in s tem povečali pretočnost na mednarodnih koridorjih.

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu sporoča razmere v prometu uporabnikom slovenskih avtocest in drugih državnih cest.

PIC
Prometnoinformacijski center

1970
080 22 44 - INFO@TEL
info@promet.si
DarsPromet +

Z aplikacijo DarsPromet+ boste vedno na tekočem z aktualnim dogajanjem na vseh pomembnih cestah v Sloveniji. Aplikacija ponuja sveže podatke o gostoti prometa in potovalnih časih, prometne informacije, cestne kamere, seznam postajališč in njihovo ponudbo.

Naložite si svojo aplikacijo DarsPromet+

Dars Promet+ za ANDROID

VEČ
Dars Promet+ za iOS

VEČ
Dars Promet+ za Windows

VEČ