Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 18. avgusta 2023

11.08.2023

Zaradi trenutnega stanja po neurjih v Sloveniji, prihajajočega praznika v večini evropskih dežel in glavne turistične sezone pričakujemo večje zgostitve prometa in občasne zastoje na bolj obremenjenih odsekih. Od petka, 11. avgusta do srede, 16. avgusta bo na odsekih, ki vodijo na ogrožena območja, povečano število interventnih vozil, kljub siceršnjim omejitvam za tovorna vozila nad 7,5 tone v času praznikov. Dela na preureditvi priključka Ljubljana zahod (Vič) na južni ljubljanski obvoznici prehajajo v zaključno fazo, ki bo terjala popolno zaporo priključka od 16. do 25. avgusta.

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

 

Predvidoma do konca tega meseca bo na štajerski avtocesti A1 na območju počivališča Lukovica jug (v smeri proti Mariboru) in priključka Lukovica proti Mariboru v dolžini 400 m promet urejen po dveh zoženih pasovih zaradi obnove protihrupne ograje.

 

Na regionalni cesti Pesnica–Maribor (bivši hitri cesti skozi Maribor) bo od srede, 16. avgusta 2023 do konca oktobra 2023 zaprt desni pas zaradi obnove protihrupne ograje.  

 

Ljubljanska obvoznica

 

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Tomačevim in Zadobrovo (več informacij). Zaprta je polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Bežigradu), ves promet je preusmerjen na sosednjo, že obnovljeno polovico hitre ceste (smerno vozišče proti Zadobrovi), kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Obnovitvena dela bodo zaključena najpozneje do konca avgusta letos, nato sledi do sredine septembra zaključevanje del v ločilnem pasu, ko bo promet spet potekal po obeh polovicah hitre ceste, po dveh začasnih prometnih pasovih v vsako smer.

 

Na krakih razcepa Zadobrova, ki vodita s severne na vzhodno ljubljansko obvoznico in z vzhodne na severno ljubljansko obvoznico, promet poteka samo po enem pasu.

 

Na priključku Leskoškova cesta (pri BTC) je zaprt izvoz s severne obvoznice iz smeri Tomačevega, zaprt je tudi uvoz na severno obvoznico s Šmartinske ceste proti Tomačevu. Na priključku Leskoškova cesta bo od nedelje, 13. avgusta 2023, do konca tega meseca zaprt tudi uvoz na severno obvoznico proti Tomačevu. Zapore so potrebne zaradi zaključevanja del na trasi severne obvoznice H3 med Zadobrovo in Novimi Jaršami. 

 

Po severni ljubljanski obvoznici H3 je prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 tone. Ta bodo do konca obsežnejših obnovitvenih del, ki potekajo med Novimi Jaršami in Zadobrovo (predvidoma do sredine septembra letos) morala uporabiti druge dele ljubljanskega obroča. S tem bo poleg večje pretočnosti zagotovljena tudi večja varnost prometa ob delovišču.

 

Na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) poteka prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana in bo trajala do novembra. Na območju priključka je v dolžini 600 m zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Šiški), ves promet je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče (smerno vozišče proti Tomačevemu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

 

Na južni ljubljanski obvoznici A1 potekajo dela preureditve priključka Ljubljana zahod (Vič), ki obsegajo tudi ureditev priključevanja na križišču s Tržaško cesto (več informacij). Kljub zoženju posameznih krakov priključka promet zaenkrat poteka v vseh smereh, delno oviran je predvsem del priključka v podvozu avtoceste. Zaradi preplastitve vozišča pa je od vključno 16. do vključno 25. avgusta 2023 predvidena popolna zapora priključka

Predvidoma do konca tega meseca bo odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med Litijsko cesto (Bizovikom) in Zaloško cesto proti razcepu Zadobrova v dolžini 300 m zaprt zaviralno-pospeševalni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

 

Do konca letošnjega leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

 

Gorenjska avtocesta

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) do novembra letos poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 2 km je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

 

V predoru Karavanke bodo predvidoma do marca 2024 kratkotrajne popolne zapore, do 4-krat dnevno, zaradi miniranja.

 

Dolenjska avtocesta

Na odseku dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem poteka obsežnejša obnova, ki bo zaključena v drugi polovici avgusta. Med nadzorno točko Dob in priključkom Bič je zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 3,7 km je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Novemu mestu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Hitrost v območju zapore bo omejena na 60 km/h.

Zaprt je priključek Bič proti Ljubljani, obvoz je čez priključek Trebnje zahod.

 

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sončno in postopno topleje, tudi v nedeljo in ponedeljek se bo nadaljevalo sončno poletno vreme. V nedeljo popoldne bo v hribih severne Slovenije možna kakšna kratkotrajna nevihta. V nadaljevanju tedna pričakujemo sončno vreme, verjetnost popoldanskih krajevnih neviht bo nekoliko povečana le v alpskem svetu.

Tovorna vozila

Omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone:
sobota, 12. avgusta 2023, med 8. in 13. uro, na primorskih cestah med 6. in 16. uro;
nedelja, 13. avgusta 2023, med 8. in 22. uro;
torek, 15. avgusta 2023, med 8. in 22. uro.

V ponedeljek, 14. avgusta, ni omejitve!

Od sobote, 12. avgusta 2023, do vključno torka, 15. avgusta 2023, omejitev ne bo vejala za vozila, ki sodelujejo pri odpravljanju posledic poplav  obvestilo-mzi.pdf).

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj