Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 22. marca 2024

15.03.2024

Popolna zapora zaradi del bo ta vikend na štajerski avtocesti med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani. Dela bodo potekala tudi na primorski avtocesti med Uncem in Logatcem proti Ljubljani ter na odseku gorenjske avtoceste Šentvid–Koseze.

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Od petka 15. marca 2024, od 21. ure do nedelje, 17. marca 2024, do 15. ure bo popolna zapora odseka štajerske avtoceste A1 med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani zaradi sanacije vozišča in drugih vzdrževalnih del. Proti Ljubljani bodo zaprti priključki Vransko (uvoz proti Ljubljani), Trojane (uvoza proti Ljubljani in Mariboru ter izvoz proti Ljubljani) in Blagovica (izvoz proti Ljubljani). Obvoz bo po vzporedni državni cesti. Prevozi izrednih tovorov skozi popolno zaporo ne bodo mogoči. Pred priključkom Vransko proti Ljubljani bodo nastajali zastoji.

Od ponedeljka, 18. marca 2024 do petka, 22. marca 2024 bo na krakih razcepa Dragučova, ki vodita iz smeri Maribora na pomursko avtocesto (proti Pernici) ter v obratni smeri, s pomurske avtoceste proti Mariboru (Zrkovci), promet potekal le po enem prometnem pasu zaradi geološko-geomehanskih in hidrogeoloških raziskav na opornih zidovih v območju razcepa.

Od ponedeljka, 11. marca 2024, do predvidoma 30. maja 2024 je na odseku štajerske avtoceste A1 med Arjo vasjo in Šentjakobom zaprt odstavni pas in občasno vozni pas zaradi zamenjave kažipotne signalizacije.  

 

Primorska avtocesta

Od sobote, 16. marca 2024, od 6. ure do nedelje, 17. marca 2024, do 16. ure bo na primorski avtocesti A1 med priključkoma Unec in Logatec proti Ljubljani v dolžini 2,5 km promet potekal po prehitevalnem pasu zaradi nujnega popravila vozišča. Zlasti v soboto je lahko pričakovati zastoje.

 

Ljubljana z okolico

V soboto, 16. 3 2024, bodo stekla pripravljalna dela za obnovo voziščne konstrukcije na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami (več informacij). V prvi fazi bo iz smeri Gorenjske proti Ljubljani zaprt prehitevalni pas od izhoda iz predora Šentvid proti razcepu Koseze, promet bo potekal po dveh zoženih pasovih. Hitrost vožnje v predoru in območju zapore bo omejena na 60 km/h. Zaprta bo tudi priključna cev predora Šentvid, ki iz Celovške ceste iz smeri Medvod vodi v predor Šentvid, obvoz bo urejen po Celovški cesti do severne ljubljanske obvoznice. Sledi enaka zapora še na smernem vozišču avtoceste iz smeri Ljubljane proti Gorenjski. 

V nedeljo, 17. marca 2023, od 4. do 23. ure bo na avtocesti A1 med Domžalami in Šentjakobom proti Mariboru promet potekal po enem pasu zaradi nujnih vzdrževalnih del.

 

Obalna hitra cesta

Do konca marca 2024 bo vzpostavljena popolna zapora cevi predora Markovec iz smeri Izole proti Kopru zaradi izgradnje kabelske kanalizacije za električni daljnovod. Ves promet je preusmerjen skozi sosednjo predorsko cev, kjer je urejen po enem voznem pasu v vsako smer vožnje. Hitrost prometa je omejena na 60 km/h (več informacij).

 

Pomurska avtocesta in hitra cesta

Od ponedeljka, 4. marca 2024, do predvidoma 23. marca 2024, na odseku pomurske avtoceste A5 med Vučjo vasjo in Sv. Jurijem ob Ščavnici proti Mariboru v dolžini 1,2 km promet poteka le po enem prometnem pasu. Zaradi sanacije odvodnjavanja na območju Dragotincev je zaprt vozni pas. Hitrost v območju zapore je omejena na 60 km/h.

Nadaljujejo se dela obnove vozne površine na avtocesti A5 Turnišče–razcep Dolga vas, na razcepu Dolga vas, na delu odseka A5 med razcepom Dolga vas in Lendavo ter na hitri cesti H7 (od A5 do krožišča Dolga vas) (več informacij).

V nedeljo, 17. marca 2024, bo stekla vzpostavitev druge faze zapore, ki bo trajala predvidoma do sredine aprila. Zaprta bosta odseka med Turniščem in Dolgo vasjo proti Dolgi vasi ter odsek med Dolgo vasjo in Lendavo proti Lendavi. Zaprta bosta izvoz v razcepu Dolga vas in odsek hitre ceste H7 proti Madžarski. Vozniki, ki bodo iz smeri Murske Sobote namenjeni proti Lendavi in bi želeli v razcepu Dolga vas zaviti proti staremu mejnemu prehodu Dolga vas (na H7), bodo vožnjo nadaljevali po avtocesti A5 do naslednjega izvoza Lendava in se nato prek nadvoza v Lendavi preusmerili nazaj na avtocesto A5 proti razcepu Dolga vas ter nato po hitri cesti H7 proti staremu mejnemu prehodu Dolga vas. Vozniki, ki bodo iz smeri starega mejnega prehoda Dolga vas namenjeni proti razcepu Dolga vas in bodo želeli zaviti na avtocesto A5 v smeri Lendave, bodo vožnjo nadaljevali po avtocesti A5 v smeri Murske Sobote proti naslednjemu izvozu Turnišče. Prek nadvoza v Turnišču bodo preusmerjeni na avtocesto A5 proti razcepu Dolga vas in naprej po avtocesti A5 proti Lendavi.

 

Gorenjska avtocesta

Predvidoma do sredine aprila 2024 je na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice vzhod (Lipce) in Jesenice zahod (Hrušica) proti Karavankam hitrost omejena na 80 km/h. Omejitev hitrosti je vzpostavljena zaradi delovne zapore na območju odstavne niše v dolžini 100 m, ki zagotavlja dostop do območja del na viaduktu Podmežakla 4.

 

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto pretežno oblačno. Dež bo dopoldne od severozahoda prehodno zajel vso Slovenijo in popoldne ponehal. Na zahodu se bo delno razjasnilo, nastala bo še kakšna ploha. V nedeljo bo sprva precej jasno, po nižinah bo jutro megleno. Čez dan se bo zmerno pooblačilo.

Od ponedeljka naprej bo prevladovalo deloma sončno vreme z občasno povečano oblačnostjo. Verjetnost ploh bo nekoliko povečana predvsem v torek in petek.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj