Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 29. marca 2024

22.03.2024

Prometna napoved do 29. marca 2024

V soboto, 23. marca 2024, bo promet na odseku primorske avtoceste med Uncem in Logatcem proti Ljubljani potekal samo po enem pasu zaradi del. Pričakovati je zastoje.

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

V soboto, 23. marca 2024, od 5.30 do 20.00 bo promet na odseku štajerske avtoceste A1 med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani ter od 13. do 20. ure med Dramljami in Celjem proti Ljubljani potekal le po enem pasu zaradi vzdrževalnih del. Pričakovati je zastoje.

 

V nedeljo, 24. marca 2024, od 5.30 do 20.00 bo promet na odseku med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico proti Mariboru potekal le po enem pasu zaradi vzdrževalnih del.

 

V torek, 26. marca 2024, od 9.00 do 12.00 bo promet na odseku med Dramljami in Slovenskimi Konjicami skozi predor Pletovarje proti Mariboru potekal le po enem pasu zaradi vzdrževalnih del.   

 

Do predvidoma 30. maja 2024 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Arjo vasjo in Šentjakobom zaprt odstavni pas in občasno vozni pas zaradi zamenjave kažipotne signalizacije.  

 

Primorska avtocesta

V soboto, 23. marca 2024, od 3.30 do 20.00 bo promet na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Logatcem proti Ljubljani v dolžini približno 1 km potekal samo po prehitevalnem pasu. Zaradi del bosta zaprta vozni in odstavni pas. Pričakovati je zastoje.

Od ponedeljka zjutraj, 25. marca 2024, do torka zvečer, 26. marca 2024, bo promet na odseku primorske avtoceste A1 med Črnim Kalom in Kozino proti Ljubljani v dolžini približno 2,5 km potekal samo po prehitevalnem pasu. Zaradi nujnih vzdrževalnih del bo zaprt vozni pas.

 

Ljubljana z okolico

Stekla je obnova voziščne konstrukcije na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami (več informacij). V prvi fazi, predvidoma do 7. aprila 2024, bosta iz smeri Gorenjske proti Ljubljani ter iz smeri Ljubljane proti Gorenjski zaprta prehitevalna pasova, promet bo potekal po dveh zoženih pasovih. Hitrost vožnje v predoru in območju zapore bo omejena na 60 km/h. Zaprta je tudi priključna cev predora Šentvid, ki iz Celovške ceste iz smeri Medvod vodi v predor Šentvid, obvoz bo urejen po Celovški cesti do severne ljubljanske obvoznice. Zaprt je tudi uvoz s Podutiške ceste na avtocesto proti Kranju.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 bo predvidoma do 7. aprila 2024 zaradi izgradnje odstavne niše zaprt izvoz Podutik, ki iz smeri razcepa Koseze vodi na Podutiško cesto.

Od petka, 22. marca 2024, od 8.30 do sobote, 23. marca 2024, do 23.00 bo promet na odseku dolenjske avtoceste A2 med Grosupljem in Šmarjem - Sapom proti Ljubljani potekal po prehitevalnem pasu zaradi nujnih vzdrževalnih del. Pričakovati je zastoje.

V noči s ponedeljka na torek (25. in 26. marca 2024), med 20. in 5. uro bo popolna zapora predora Šentvid (v obe smeri vožnje) zaradi nujnih vzdrževalnih del v predoru. Obvoz bo po severni ljubljanski obvoznici in Celovški cesti.

 

Obalna hitra cesta

Do 25. marca 2024 bo vzpostavljena popolna zapora cevi predora Markovec iz smeri Izole proti Kopru zaradi izgradnje kabelske kanalizacije za električni daljnovod. Ves promet je preusmerjen skozi sosednjo predorsko cev, kjer je urejen po enem voznem pasu v vsako smer vožnje. Hitrost prometa je omejena na 60 km/h (več informacij).

 

Pomurska avtocesta in hitra cesta

Do predvidoma 23. marca 2024 bo na odseku pomurske avtoceste A5 med Vučjo vasjo in Sv. Jurijem ob Ščavnici proti Mariboru v dolžini 1,2 km promet potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi sanacije odvodnjavanja na območju Dragotincev je zaprt vozni pas. Hitrost v območju zapore je omejena na 60 km/h.

Nadaljujejo se dela obnove vozne površine na avtocesti A5 Turnišče–razcep Dolga vas, na razcepu Dolga vas, na delu odseka A5 med razcepom Dolga vas in Lendavo ter na hitri cesti H7 (od A5 do krožišča Dolga vas) (več informacij). Predvidoma do sredine aprila 2024 bosta zaprta odseka med Turniščem in Dolgo vasjo proti Dolgi vasi ter odsek med Dolgo vasjo in Lendavo proti Lendavi. Zaprta bosta izvoz v razcepu Dolga vas in odsek hitre ceste H7 proti Madžarski. Vozniki, ki bodo iz smeri Murske Sobote namenjeni proti Lendavi in bi želeli v razcepu Dolga vas zaviti proti staremu mejnemu prehodu Dolga vas (na H7), bodo vožnjo nadaljevali po avtocesti A5 do naslednjega izvoza Lendava in se nato prek nadvoza v Lendavi preusmerili nazaj na avtocesto A5 proti razcepu Dolga vas ter nato po hitri cesti H7 proti staremu mejnemu prehodu Dolga vas. Vozniki, ki bodo iz smeri starega mejnega prehoda Dolga vas namenjeni proti razcepu Dolga vas in bodo želeli zaviti na avtocesto A5 v smeri Lendave, bodo vožnjo nadaljevali po avtocesti A5 v smeri Murske Sobote proti naslednjemu izvozu Turnišče. Prek nadvoza v Turnišču bodo preusmerjeni na avtocesto A5 proti razcepu Dolga vas in naprej po avtocesti A5 proti Lendavi.

 

Gorenjska avtocesta

Predvidoma do sredine aprila 2024 je na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice vzhod (Lipce) in Jesenice zahod (Hrušica) proti Karavankam hitrost omejena na 80 km/h. Omejitev hitrosti je vzpostavljena zaradi delovne zapore na območju odstavne niše v dolžini 100 m, ki zagotavlja dostop do območja del na viaduktu Podmežakla 4.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sprva povečini sončno, proti večeru bo oblačnost od severa naraščala. Zvečer bo v zahodnih krajih začelo rahlo deževati. V noči na nedeljo se bodo padavine od zahoda okrepile in zajele vso državo. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 700 m, ob močnejših padavinah pa lahko ponekod tudi nižje.

V ponedeljek bo precej jasno s hladnim in ponekod meglenim jutrom. V torek bo oblačnost od juga naraščala, čez dan bo ponekod že rahlo deževalo. Od srede do sobote bo spremenljivo oblačno z občasnim rahlim dežjem, ki bo bolj verjeten v zahodnih krajih.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj

Nazaj