Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 5. aprila 2024

29.03.2024

Zaradi praznikov in počitnic v nekaterih deželah je pričakovati povečano gostoto prometa od Avstrije in Italije proti Hrvaški ter v smeri turističnih krajev. V obratni smeri bo promet povečan v ponedeljek in torek.

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana z okolico

Na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami poteka obnova vozišče konstrukcije (več informacij). V prvi fazi, predvidoma do 7. aprila 2024, sta iz smeri Gorenjske proti Ljubljani ter iz smeri Ljubljane proti Gorenjski zaprta prehitevalna pasova, promet poteka po dveh zoženih pasovih. Hitrost vožnje v predoru in območju zapore je omejena na 60 km/h. Zaprta je tudi priključna cev predora Šentvid, ki iz Celovške ceste iz smeri Medvod vodi v predor Šentvid, obvoz je urejen po Celovški cesti do severne ljubljanske obvoznice. Zaprt je tudi uvoz s Podutiške ceste na avtocesto proti Kranju.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 je predvidoma do 7. aprila 2024 zaradi izgradnje odstavne niše zaprt izvoz Podutik, ki iz smeri razcepa Koseze vodi na Podutiško cesto.

 

Gorenjska avtocesta

Po zimski prekinitvi se bo nadaljevala obnova odseka gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) (več informacij). V torek, 2. aprila 2024, bo zaprt prehitevalni pas proti Ljubljani, v sredo, 3. aprila 2024, pa tudi proti Karavankam. Predvidoma od četrtka, 4. aprila 2024, do konca julija 2024 bo promet na razdalji približno 2 km potekal po lani obnovljeni polovici avtoceste dvosmerno po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje zaradi obnove vozišča ter viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4.

 

Štajerska avtocesta 

Do predvidoma 30. maja 2024 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Arjo vasjo in Šentjakobom zaprt odstavni pas in občasno vozni pas zaradi zamenjave kažipotne signalizacije.  

 

Pomurska avtocesta in hitra cesta

Nadaljujejo se dela obnove vozne površine na avtocesti A5 Turnišče–razcep Dolga vas, na razcepu Dolga vas, na delu odseka A5 med razcepom Dolga vas in Lendavo ter na hitri cesti H7 (od A5 do krožišča Dolga vas) (več informacij). Predvidoma do sredine aprila 2024 sta zaprta odseka med Turniščem in Dolgo vasjo proti Dolgi vasi ter odsek med Dolgo vasjo in Lendavo proti Lendavi. Zaprta sta izvoz v razcepu Dolga vas in odsek hitre ceste H7 proti Madžarski. Vozniki, ki so iz smeri Murske Sobote namenjeni proti Lendavi in bi želeli v razcepu Dolga vas zaviti proti staremu mejnemu prehodu Dolga vas (na H7), vožnjo nadaljujejo po avtocesti A5 do naslednjega izvoza Lendava in se nato prek nadvoza v Lendavi preusmerijo nazaj na avtocesto A5 proti razcepu Dolga vas ter nato po hitri cesti H7 proti staremu mejnemu prehodu Dolga vas. Vozniki, ki so iz smeri starega mejnega prehoda Dolga vas namenjeni proti razcepu Dolga vas in bi želeli zaviti na avtocesto A5 v smeri Lendave, vožnjo nadaljujejo po avtocesti A5 v smeri Murske Sobote proti naslednjemu izvozu Turnišče. Prek nadvoza v Turnišču so preusmerjeni na avtocesto A5 proti razcepu Dolga vas in naprej po avtocesti A5 proti Lendavi.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto večinoma sončno, vetrovno in zelo toplo, nekaj več oblačnosti bo popoldne predvsem na zahodu. V nedeljo se bo nadaljevalo delno jasno vreme. Več oblačnosti bo na zahodu, kjer bo rahlo deževalo.

V ponedeljek se bo dež prehodno razširil nad vso Slovenijo. V torek bo spremenljivo s popoldanskimi krajevnimi plohami, v sredo pa bo suho. V četrtek bodo prehodno možne manjše krajevne padavine, ob koncu tedna pa bo najverjetneje suho.

 

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj