Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 14. junija 2024

07.06.2024

Na primorski avtocesti bo ta konec tedna pred izvozom Unec proti Kopru zaprt vozni pas zaradi popravila poškodovane dilatacije na viaduktu Ivanje selo. Na štajerski avtocesti bo promet med Domžalami in Šentjakobom proti Ljubljani prav tako potekal po enem pasu zaradi popravila vozišča. V noči na četrtek bo med 21. in 5. uro zaradi nujnih vzdrževanih del zaprt predor Karavanke v obe smeri.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Od sobote, 8. junija 2024, od 17. ure do nedelje, 9. junija, do 12. ure bo na avtocesti A1 med Logatcem in Uncem proti Kopru promet v dolžini približno 500 m potekal le po prehitevalnem pasu zaradi nujnega popravila dilatacije pred viaduktom Ivanje Selo. Pričakujemo zastoje.

 

Gorenjska avtocesta

V noči s srede, 12. junija 2024 na četrtek, 13. junija 2024 bo med 21. in 5. uro na avtocesti A2 zaprt predor Karavanke zaradi vzpostavitve prvotnega stanja napajanja elektromotorjev ventilatorjev. V navedenem času bo zaprt tudi uvoz na priključku Jesenice zahod (Hrušica) proti Karavankam. Obvoz za osebna vozila bo prek mejnih prehodov Ljubelj, Rateče in Korensko sedlo. Tovorna vozila v času popolne zapore prometa skozi predor Karavanke lahko parkirajo na MP Karavanke ali izberejo pot prek mejnih prehodov Šentilj, Vrtojba oz. Fernetiči.

V nedeljo, 12. junija 2022, med 11.30 in 17. uro bo na gorenjski avtocesti A2 zaprt priključek Vodice zaradi kolesarske prireditve Maraton Franja.

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) poteka obnova viaduktov in vozišča (več informacij). Promet je urejen po polovici avtoceste po enem pasu v vsako smer.

 

Ljubljana z okolico 

V nedeljo, 9. junija 2024, med 11.30 in 17. uro bo na severni ljubljanski obvoznici H3 zaprt priključek Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) zaradi kolesarske prireditve Maraton Franja.

Od sobote, 8. junija 2024, od 4. ure do nedelje, 9. junija 2024, do 18. ure bo na avtocesti A1 med Domžalami in Šentjakobom proti Ljubljani v dolžini približno 1,5 km promet potekal le po prehitevalnem pasu zaradi nujnih vzdrževalnih del na voznem pasu. 

Od ponedeljka, 10. junija 2024 do sredine novembra 2024 bo na dolenjski avtocesti A2 med Malencami in Šmarjem - Sapom proti Novemu mestu v dolžini 1 km zaprt odstavni pas zaradi sanacije vkopne brežine Cerovec–Lisičje. 

Na odseku avtoceste A2 med Šentvidom in Kosezami poteka obnova voziščne konstrukcije (več informacij). Promet poteka po polovici avtoceste po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Ker je zaprta polovica avtoceste proti Kranju, sta v tej smeri zaprta tudi uvoz na avtocesto s Podutiške ceste ter krak razcepa Koseze, ki s severne obvoznice vodi na gorenjsko avtocesto. Do zaključka glavnih obnovitvenih del, predvidoma do sredine junija letos, bo zaprta tudi priključna cev predora Šentvid, ki iz Celovške ceste iz smeri Medvod vodi v predor Šentvid, obvoz je urejen po Celovški cesti do severne ljubljanske obvoznice.

 

Štajerska avtocesta

V ponedeljek, 10. junija 2024 in v torek, 11. junija 2024, med 8. in 13. uro bo med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico proti Mariboru na viaduktu Preloge promet potekal po enem pasu zaradi nujnih vzdrževalnih del.

Na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico poteka obnova voziščne konstrukcije (več informacij). V drugi fazi del je promet preusmerjen na polovico avtoceste proti Ljubljani, kjer poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Ker je zaprta polovica avtoceste proti Mariboru, je v tej smeri zaprto tudi malo počivališče Polskava vzhod.

 

Dolenjska avtocesta

Od petka, 7. 6. 2024, od 9. ure do sobote, 8. 6. 2024, do 19. ure bo na odseku dolenjske avtoceste A2 med Višnjo Goro in Grosupljem proti Ljubljani v dolžini približno 700 m zaprt prehitevalni pas zaradi nujnega udarnih jam. Promet  bo v dolžini 700 m potekal po voznem in počasnem pasu.

V petek, 7. junija 2024, od 3.30 do 21.00 bo na avtocesti A2 med Bičem in Trebnjem zahod proti Ljubljani promet v dolžini približno 150 m potekal po voznem pasu zaradi vzdrževalnih del.

V soboto, 8. junija 2024, od 3.30 do 20.00 bo na avtocesti A2 med Bičem in Trebnjem zahod proti Ljubljani promet v dolžini približno 150 m potekal po prehitevalnem pasu zaradi vzdrževalnih del. Zaprt bo tudi uvoz Trebnje zahod proti Ljubljani, obvoz bo urejen po vzporedni cesti.

Do sredine junija 2024 je med 2.30 in 20. uro na odseku avtoceste A2 med priključkoma Bič in Kronovo v obe smeri delna zapora posameznih voznih pasov zaradi sanacije vozišča. Izvedba je odvisna od vremenskih razmer, v primeru dežja se dela ne izvajajo.

 

Podravska avtocesta

V sredo, 12. junija 2024, med 12.00 in 12.30 bo na avtocesti A4 med Slivnico in Gruškovjem v obe smeri v dolžini približno 1 km popolna 30-minutna zapora zaradi varovanja udeležencev v prometu ob izvedbi minerskih del v kamnolomu Zakl. 

Od četrtka, 13. junija 2024 do srede, 19. junija 2024 bo na avtocesti A4 med Slivnico in Gruškovjem v predoru Log proti Gruškovju zaprt prehitevalni pas zaradi sanacijskih del.

 

Pomurska avtocesta in hitra cesta

Nadaljujejo se tudi dela obnove vozne površine na avtocesti A5 Turnišče–razcep Dolga vas, na razcepu Dolga vas, na delu odseka A5 med razcepom Dolga vas in Lendavo ter na hitri cesti H7 (od A5 do krožišča Dolga vas) (več informacij). Predvidoma do konca junija 2024 bo promet med priključkoma Turnišče in Lendava potekal po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Prav tako bo promet do konca junija 2024 potekal po polovici hitre ceste H7, po enem pasu v vsako smer vožnje, med razcepom Dolga vas in starim mejnim prehodom Dolga vas. Do konca junija 2024 bo zaprt tudi priključek Dolga vas v smeri Madžarske. Na razcepu Dolga vas pa bosta do konca junija 2024 zaprta kraka, ki z avtoceste A5 iz smeri Lendave vodi na H7 proti Dolgi vasi, ter krak, ki s H7 iz smeri Dolge vasi vodi na avtocesto proti Mariboru.

 

Obalna hitra cesta

Predvidoma do konca junija letos bo promet na hitri cesti H5 oviran na priključku Koper center (Slavček) zaradi preureditve krožišča in uvoznega kraka na hitro cesto proti Ljubljani.

Od 3. junija do 30. septembra 2024 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Kraška avtocesta

Na odseku kraške avtoceste A3 med priključkom Sežana zahod in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji promet poteka po enem pasu zaradi ovire na italijanski strani meje.

 

Koristne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 Srečno in varno na poti!

 

Nazaj