Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 9. septembra 2021

03.09.2021

Ta konec tedna bosta na štajerski avtocesti med Dramljami in Celjem zaprta prehitevalna pasova zaradi montaže jeklene varnostne ograje, s tem se bo uspešno zaključila obnova viadukta Žepina. Na primorski avtocesti se nadaljuje rekonstrukcija priključka Vrhnika z ureditvijo dveh krožišč za večjo pretočnost prometa.

 

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

V soboto in nedeljo, 4. in 5. septembra 2021, bosta na odseku štajerske avtoceste med Dramljami in priključkom Celje vzhod zaprta prehitevalna pasova zaradi postavitve jeklene varnostne ograje.

Med 1. septembrom in 1. oktobrom 2021 bodo v nočnem času med 19. in 6. uro v trojanskih predorih (Podmilj, Trojane, Jasovnik in Ločica) proti Mariboru potekala različna dela (čiščenje drenaž in votlih robnikov), zaradi česar bo promet potekal le po enem pasu. Voznike izrednih prevozov prosimo, da se pravočasno najavijo, če bo potreben premik zapore.

Primorska avtocesta

Do sredine oktobra 2021 bo na primorski avtocesti A1 potekala preureditev avtocestnega priključka Vrhnika. Zaprta sta uvoz na avtocesto proti Kopru ter izvoz z avtoceste iz smeri Kopra, obvoz je voden čez priključek Logatec. Še naprej sta omogočena uvoz na avtocesto proti Ljubljani in izvoz z nje iz smeri Ljubljane. Dela obsegajo gradnjo krožišča ob regionalni cesti skozi Vrhniko, investitor je Direkcija RS za infrastrukturo (več informacij).

Gorenjska avtocesta

Do petka, 3. septembra 2021, bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med Lescami in priključkom Jesenice zahod pomična zapora odstavnega pasu zaradi košnje ob avtocesti.

Zaradi gradbenih del (miniranje) bodo v predoru Karavanke občasno vzpostavljene kratkotrajne (15- do 20-minutne) zapore v obe smeri vožnje.

Dolenjska avtocesta

Do prve polovice novembra letos bo potekala obnova voziščne konstrukcije na odseku dolenjske avtoceste A2 med Brežicami in Obrežjem (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka dvosmerno, in sicer po dveh pasovih proti Obrežju in po enem proti Ljubljani.

Kraška avtocesta

Do prve polovice oktobra letos bo na odseku kraške avtoceste A3 med razcepom Gabrk in Fernetiči potekala preplastitev cestišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste, ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče, kjer poteka dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprta sta priključek Sežana vzhod proti Italiji ter (predvidoma do 12. septembra 2021) izvoz na priključku Sežana zahod iz smeri Trsta za Sežano. Prevoz tovorov izrednih dimenzij je omogočen do širine 3,5 m. Predvidoma do 5. septembra 2021 bo zaprto počivališče Povir sever (proti Italiji).

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obsežnejša obnova cestišča in objektov, ki bo trajala do prve polovice novembra letos (več informacij). Ves promet je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka po enem pasu v vsako smer vožnje. Hitrost vožnje je omejena na 60 km/h. Predvidoma do 20. septembra 2021 bo zaprt priključek Vučja vas proti Mariboru (izvoz z avtoceste in uvoz nanjo v tej smeri), obvoz je voden čez priključka Murska Sobota oziroma Sv. Jurij ob Ščavnici.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto delno jasno, predvsem v južni in zahodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. V nedeljo in prihodnji teden bo prevladovalo povečini sončno vreme. Občasno bo zjutraj po nekaterih nižinah megla.

Mejni prehodi

Voznikom priporočamo izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje. Pri prehajanju meje veljajo določene omejitve zaradi epidemije bolezni covid-19. Sprotne informacije so na voljo tukaj.

Priporočamo splošno spremljanje situacije, tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se zaradi ukrepov spreminja gostota prometa na mejnih prehodih in cestah po Sloveniji.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj