Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 28. julija 2023

21.07.2023

Nadaljuje se spremenljivo vreme z občasnimi krajevnimi plohami in nevihtami. Upoštevajmo, da se zavorna pot na mokrem vozišču podaljša, zato prilagodimo hitrost in povečajmo varnostno razdaljo. V primeru toče se je prepovedano ustavljati v predorih ali pod nadvozi.

 

Vožnja po mokrem vozišču

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Novimi Jaršami in Zadobrovo (več informacij). Promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Na krakih razcepa Zadobrova, ki vodita s severne na vzhodno ljubljansko obvoznico in z vzhodne na severno ljubljansko obvoznico, promet poteka samo po enem pasu.

Na priključku Leskoškova cesta je zaprt izvoz iz smeri Tomačevega.

Po severni ljubljanski obvoznici H3 je prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 tone. Ta bodo do konca obsežnejših obnovitvenih del, ki potekajo med Novimi Jaršami in Zadobrovo (predvidoma do konca avgusta letos) morala uporabiti druge dele ljubljanskega obroča. S tem bo poleg večje pretočnosti zagotovljena tudi večja varnost prometa ob delovišču.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) poteka prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana in bo trajala do novembra. Na območju priključka je v dolžini 600 m zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Šiški), ves promet je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče (smerno vozišče proti Tomačevemu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Na južni ljubljanski obvoznici A1 potekajo dela preureditve priključka Ljubljana zahod (Vič), ki obsegajo tudi ureditev priključevanja na križišču s Tržaško cesto (več informacij). Kljub zoženju posameznih krakov priključka promet zaenkrat poteka v vseh smereh, delno oviran je predvsem del priključka v podvozu avtoceste.

Na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice A1 med Litijsko cesto (Bizovikom) in Zaloško cesto proti razcepu Zadobrova je v dolžini 300 m zaprt zaviralno-pospeševalni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Do konca letošnjega leta bosta na južni ljubljanski obvoznici A1 zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug zaradi celovite prenove. Počivališči ostajata odprti.

Gorenjska avtocesta

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 2 km je preusmerjen na sosednjo polovico (smerno vozišče proti Karavankam), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo je omogočena vožnja vozil največje širine 3,5 m.

Štajerska avtocesta

Predvidoma do začetka avgusta bo na odseku mariborske vzhodne obvoznice A1 med razcepom Dragučova in priključkom Maribor vzhod (Zrkovci) v dolžini 1,5 km zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Avstriji) zaradi sanacije poškodb po požaru v pokritem vkopu Malečnik (več informacij). Ves promet je preusmerjen na sosednjo polovico avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Pričakovati je občasne zastoje, zato v teh primerih priporočamo uporabo bivše hitre ceste skozi Maribor.

Predvidoma do 28. avgusta 2023 bo na štajerski avtocesti A1 na območju počivališča Lukovica jug (v smeri proti Mariboru) in priključka Lukovica proti Mariboru v dolžini 400 m promet urejen po dveh zoženih pasovih zaradi obnove protihrupne ograje.

Pomurska avtocesta

V nočeh s srede na četrtek (26. in 27. julija 2023) in s četrtka na petek (27. in 28. julija 2023) med 23. in 4. uro bodo na odseku pomurske avtoceste A5 med razcepom Dragučova in Pernico tri kratkotrajne 30-minutne popolne zapore v obe smeri vožnje zaradi zamenjave portala nad avtocesto.

Dolenjska avtocesta

Na odseku dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem poteka obsežnejša obnova (več informacij). Med nadzorno točko Dob in priključkom Bič je zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), ves promet v dolžini 3,7 km je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Novemu mestu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Hitrost v območju zapore bo omejena na 60 km/h.

Zaprt je priključek Bič proti Ljubljani, obvoz je čez priključek Trebnje zahod.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno in postopno spet bolj vroče.

V torek popoldne in v sredo bodo krajevne plohe in nevihte znova zajele večji del Slovenije. Ponovno se bo osvežilo. Od četrtka naprej kaže na povečini sončno in spet toplejše vreme, se bo pa verjetnost neviht ob koncu prihodnjega tedna spet nekoliko povečala.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj