Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Skrb za mlade

Družba DARS v sodelovanju z Zavodom Pospešek izvaja aktivnosti, namenjene mladim, predvsem dijakom in študentom gradbeništva. Namen projekta je z obiski delovišč tretje razvojne osi in druge cevi predora Karavanke ter pogovorom ob kavi z zaposlenimi v DARS mladim omogočiti lažjo predstavo o delovnih aktivnostih zaposlenih v DARS in kulturi v podjetju.

Proces se začne, ko zainteresiran dijak ali študent kontaktira Zavod Pospešek in izrazi svojo željo po sodelovanju v projektu. Zavod Pospešek kandidatu odgovori v roku treh dni. Z njim nato opravi krajši pogovor ter oblikuje opis kandidata, opredeli, kateri projekt bi rad obiskal, in delovno mesto, ki bi ga rad podrobneje spoznal s pomočjo pogovora z zaposlenim DARS. Zavod Pospešek prošnje nato posreduje kontaktni osebi v družbi DARS, kjer presodijo o ustreznosti prošnje in možnosti izvedbe obiska. Po odobritvi kandidat obišče delovišče, kjer mu predstavijo delovne aktivnosti in delovno okolje. V sproščenem pogovoru ob kavi z zaposlenim na želenem delovnem mestu kandidat iz prve roke izve več o samem delu in delovnem okolju. Obisku sledi razmislek o možnostih nadaljnjega sodelovanja, ob izraženi želji se tako zgodba lahko nadaljuje s štipendiranjem ali katero od ostalih oblik sodelovanja.

Za usklajevanje aktivnosti in komunikacijo med deležniki skrbi predstavnik Zavoda Pospešek. Kandidatom pomaga pri sestavi opisa, izbiri delovišča in najustreznejšega sogovornika, zaposlenega v družbi DARS.