Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 21. aprila 2023

14.04.2023

V noči na torek bomo zaprli polovico hitre ceste med Tomačevim in Novimi Jaršami. Ves promet bo preusmerjen na sosednjo polovico, kjer bo urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Zaradi zaprtega izvoza iz smeri Tomačevega na Šmartinsko cesto bo urejen obvoz po Leskoškovi in Bratislavski cesti.

 

Nočna dela na severni ljubljanski obvoznici

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

V noči s ponedeljka na torek (17. in 18. aprila 2023) bo vzpostavljena zapora smernega vozišča hitre ceste H3 med Tomačevim in Novimi Jaršami proti Zadobrovi. Promet v razdalji približno 1,5 km bo preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Bežigradu), kjer bo urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Ker bo na priključku Šmartinska cesta zaprt izvoz iz smeri Tomačevega, bo obvoz voden čez novi krak priključka Leskoškova cesta na Leskoškovo cesto in po Bratislavski cesti v smeri BTC. Zaradi del v zvezi z vzpostavljanjem delovne zapore bo v soboto in nedeljo, 15. in 16. aprila 2023, oviran promet na tem odseku.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Novimi Jaršami in Zadobrovo (več informacij). Promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Na krakih razcepa Zadobrova, ki vodita s severne na vzhodno ljubljansko obvoznico oziroma s štajerske avtoceste na severno ljubljansko obvoznico, promet poteka samo po enem pasu.

Po severni ljubljanski obvoznici H3 je prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 tone. Ta bodo do konca obsežnejših obnovitvenih del, ki potekajo med Novimi Jaršami in Zadobrovo (predvidoma do konca avgusta letos), morala uporabiti druge dele ljubljanskega obroča. S tem bo poleg večje pretočnosti zagotovljena tudi večja varnost prometa ob delovišču.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka preureditev priključka Nove Jarše na Leskoškovi cesti. Zaprta sta izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi.

V ponedeljek, torek in sredo (17., 18. in 19. aprila 2023) med 8.30 in 14. uro so predvidene vzdrževalne zapore v predoru Šentvid.

V noči s srede na četrtek (19. in 20. aprila 2023) med 20. in 5. uro bo zaprt predor Šentvid proti Kranju zaradi pranja predora. Obvoz bo po severni ljubljanski obvoznici in Celovški cesti.

V noči s četrtka na petek (20. in 21. aprila 2023) med 20. 5. uro bo popolna zapora predora Šentvid (v obe smeri vožnje) zaradi pranja predora in vzdrževalnih del v predoru. Obvoz bo po severni ljubljanski obvoznici in Celovški cesti.

Gorenjska avtocesta

Na gorenjski avtocesti se nadaljuje obnova, v letošnji sezoni bo predvidoma do konca junija obnovljeno smerno vozišče med Podtaborom in Lescami proti Karavankam (več informacij). Promet med priključkom Jesenice vzhod (Lipce) in razcepom Podtabor je v obdobju pripravljalnih del še vedno urejen po obeh smernih voziščih avtoceste. Prihodnji teden (ko bodo vremenske razmere dopuščale izvedbo začasnih talnih označb) pa bo preusmerjen in bo po novem urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje po sistemu 2 + 1 + 1. To pomeni, da bosta proti Ljubljani dva pasova, razen med galerijo Moste in priključkom Lesce, kjer bo promet potekal samo po enem voznem pasu. Medtem bo proti Karavankam levi pas urejen po istem smernem vozišču kot pasova v smeri Ljubljane in bo od njiju ločen z nizko betonsko varnostno ograjo, desni pas pa bo urejen ob gradbišču, torej po smernem vozišču proti Karavankam.

Od 11. aprila do predvidoma 4. maja 2023 bosta zaprta priključka Radovljica proti Karavankam (tako izvoz kot uvoz v tej smeri) in Brezje proti Ljubljani (tako izvoz kot uvoz v tej smeri).

Od 20. do 30. aprila 2023 bo zaprto počivališče Radovljica vzhod (v smeri proti Avstriji), vključno z bencinskim servisom. Zaprta bo tudi cesta mimo počivališča Radovljica vzhod, obvoz za vsa vozila bo čez priključka Brezje oziroma Radovljica.

Predvidoma do konca junija 2023 bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) promet v vsako smer vožnje potekal po enem pasu (zaprta bosta prehitevalna pasova) zaradi sanacije viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4. Skozi delovno zaporo bo omogočena vožnja vozil največje širine 4 m.

Zaradi obnove sta zaprti počivališči Povodje zahod (proti Ljubljani) in Lipce sever (proti Karavankam).

Dolenjska avtocesta

Na odseku dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem potekajo pripravljalna dela za obsežnejšo obnovo (več informacij). V prvi fazi del, ki bo trajala predvidoma do konca aprila letos, bosta med nadzorno točko Dob in priključkom Bič v obeh smereh zaprta prehitevalna pasova, promet bo urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Štajerska avtocesta

Na delu odseka štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in razcepom Dragučova se nadaljuje preplastitev vozišča, ki bo trajala predvidoma do začetka julija 2023 (več informacij). Med Pesnico in Dragučovo promet v razdalji približno 2 km poteka po enem pasu v vsako smer vožnje.

Zaradi obnove sta zaprti počivališči Polskava zahod (v smeri proti Ljubljani) in Zima jug (v smeri proti Mariboru).

Bivša hitra cesta skozi Maribor

V nedeljo, 16. aprila 2023, bosta popolni zapori bivše hitre ceste skozi Maribor med Pesnico in Mariborom zaradi postavitve nove vertikalne signalizacije, in sicer med 8. in 10. uro proti Ljubljani, med 11. in 13. uro pa proti Šentilju.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med razcepom Dragučova in Pernico se nadaljuje preplastitev vozišča (več informacij). Predvidoma do začetka julija 2023 bo zaprta polovica avtoceste v razdalji približno 5 km, ves promet pa bo preusmerjen na drugo polovico avtoceste, kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Do konca maja 2023 bo na kraku razcepa Dragučova, ki vodi iz smeri Lendave proti Ljubljani zaradi del zaprt vozni pas.

Podravska avtocesta

Od 19. do 26. aprila 2023 bo na odseku podravske avtoceste A4 med Podlehnikom in Draženci proti Mariboru v dolžini 400 m zožen vozni pas zaradi zamenjave varnostne ograje ob odstavnem pasu.

Primorska avtocesta

Na počivališču Risnik (v smeri proti Kopru) poteka obnova. Od srede, 19. aprila 2023, od 5. ure do četrtka, 20. aprila 2023, do 5. ure bo počivališče v celoti zaprto zaradi asfalterskih del.

Vipavska hitra cesta

Na odseku vipavske hitre ceste H4 med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo poteka obnova in varnostna nadgradnja odseka. Predvidoma do konca aprila 2023, ko se dela zaključijo, bo promet v vsako smer vožnje urejen samo po voznih pasovih, saj bosta prehitevalna zaprta.

Predvidoma do konca aprila 2023 bo na vipavski hitri cesti H4 na priključku Šempeter odprt samo uvoz na hitro cesto proti Vrtojbi (Italiji).

Od srede, 19. aprila 2023, od 11. ure do četrtka, 20. aprila 2023, do 20. ure bosta na priključku Sežana zahod zaprta uvoz in izvoz na kamionsko cesto Fernetiči zaradi intervencijskega popravila posedenih jaškov. Promet bo voden skozi krožišče na Partizanski cesti.

Istrska hitra cesta

Na odseku istrske hitre ceste H5 med Škofijami in razcepom Sermin poteka obnova vozne površine (več informacij). Predvidoma do konca aprila 2023 bo zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Italiji), ves promet je preusmerjen na sosednjo polovico hitre ceste (smerno vozišče proti Kopru), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Skozi delovno zaporo so omogočeni prevozi vozil do širine 3,4 m. Zaprt je tudi priključek Škofije proti Italiji, obvoz je čez priključka Sermin (Dekani) oziroma Plavje.

Do sredine maja 2023 bo na istrski hitri cesti H5 na območju priključka Bertoki proti Kopru promet potekal po zoženih pasovih zaradi del za izboljšanje prometne varnosti na priključku.

Do 30. junija 2023 bo omogočena uporaba odseka istrske hitre ceste H5 med Škofijami in priključkom Dekani tudi brez uporabe e-vinjete (več informacij).

Obalna hitra cesta

Do 22. junija 2023 bo na odseku obalne hitre ceste H6 med Koprom in Izolo proti Izoli v razdalji 600 m zaprt pospeševalno-zaviralni pas zaradi izvedbe kabelske kanalizacije za električni daljnovod.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe. V nedeljo bo oblačno. V zahodni Sloveniji bo povečini suho, možna bodo obdobja sončnega vremena. Drugod bo občasno še deževalo.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, ponekod na vzhodu bo še možen rahel dež. Vreme bo v torek in sredo še oblačno in spremenljivo. Možne bodo posamezne krajevne plohe. Ob koncu prihodnjega tedna kaže na bolj jasno nebo. Vsak dan bo malce topleje.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj