Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 5. maja 2023

28.04.2023

Po prvomajskih praznikih bosta spremenjeni delovni zapori na štajerski in dolenjski avtocesti. Med Dragučovo in Šentiljem proti Avstriji bo promet spet potekal po dveh pasovih. Med Ivančno Gorico in Bičem pa bo uvedena spremenljiva zapora – v jutranji konici bosta dva prometna pasova proti Ljubljani in eden proti Novemu mestu, v popoldanski konici pa obratno.

 

Travnik ob avtocesti

 

Predvidena dela in zapore

Dolenjska avtocesta

Na odseku dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem poteka obsežnejša obnova (več informacij). V prvi fazi del, ki bo trajala do 3. maja 2023, bosta med nadzorno točko Dob in priključkom Bič v obeh smereh vožnje zaprta prehitevalna pasova, promet bo urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

V naslednji fazi del od 3. maja 2023 bo zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Novemu mestu), ves promet v dolžini 3,7 km pa bo preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Ljubljani), kjer bo urejen po treh začasnih pasovih po sistemu 2 + 1. Delovna zapora se bo prilagajala smeri povečanega prometa, kar pomeni, da bosta ob delavnikih v času jutranje konice dva prometna pasova v smeri Ljubljane in eden v smeri Novega mesta, v času popoldanske konice pa obratno (ob ponedeljkih in torkih se bo zapora zamenjala do 14. ure, ob sredah, četrtkih in petkih pa do 9. ure). Ob koncih tedna bosta v soboto najprej dva prometna pasova proti Novemu mestu in eden proti Ljubljani, zapora se bo nato v noči na nedeljo spremenila z vzpostavitvijo dveh prometnih pasov proti Ljubljani in enega proti Novemu mestu.

Štajerska avtocesta

Na delu odseka štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in razcepom Dragučova se nadaljuje preplastitev vozišča, ki bo trajala predvidoma do začetka julija 2023 (več informacij). Med Pesnico in Dragučovo v razdalji približno 2 km promet poteka po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprta sta tudi kraka razcepa Dragučova, ki iz smeri Ljubljane vodita na pomursko avtocesto (obvoz je skozi krožišče Pesnica) in s pomurske avtoceste na štajersko avtocesto proti Avstriji (obvoz je čez priključka Maribor center ali Maribor vzhod). V času povečanega prometa so možni zastoji.

V naslednji fazi del od 2. maja 2023 bodo ponovno odprti vsi kraki razcepa Dragučova. Promet med Šentiljem in Dragučovo proti Ljubljani bo v dolžini 3,6 km potekal le po enem prometnem pasu (zaprt bo prehitevalni pas), v smeri Avstrije pa po dveh prometnih pasovih.

Zaradi obnove sta zaprti počivališči Polskava zahod (v smeri proti Ljubljani) in Zima jug (v smeri proti Mariboru).

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Novimi Jaršami in Zadobrovo (več informacij). Promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Na krakih razcepa Zadobrova, ki vodita s severne na vzhodno ljubljansko obvoznico oziroma s štajerske avtoceste na severno ljubljansko obvoznico, promet poteka samo po enem pasu.

Zaprto je smerno vozišče hitre ceste H3 med Tomačevim in Novimi Jaršami proti Zadobrovi. Promet v razdalji približno 1,5 km je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Bežigradu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Ker je na priključku Šmartinska cesta zaprt izvoz iz smeri Tomačevega, je obvoz mogoč čez novi krak priključka Leskoškova cesta na Leskoškovo cesto in po Bratislavski cesti v smeri BTC.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka preureditev priključka Nove Jarše na Leskoškovi cesti. Zaprta sta izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi.

Po severni ljubljanski obvoznici H3 je prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 tone. Ta bodo do konca obsežnejših obnovitvenih del, ki potekajo med Novimi Jaršami in Zadobrovo (predvidoma do konca avgusta letos) morala uporabiti druge dele ljubljanskega obroča. S tem bo poleg večje pretočnosti zagotovljena tudi večja varnost prometa ob delovišču.

Predvidoma do 22. maja 2023 bosta na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) v razdalji 500 m v obeh smereh vožnje zaprta prehitevalna pasova zaradi sanacije nadvoza na Dunajski cesti. Prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana, bo sicer trajala do novembra.

Gorenjska avtocesta

Na gorenjski avtocesti A2 se nadaljuje obnova med Podtaborom in Lescami, v letošnji sezoni (predvidoma do konca junija letos) bo obnovljeno smerno vozišče proti Karavankam (več informacij). Promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Ljubljani) in je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje po sistemu 2 + 1 + 1. To pomeni, da sta proti Ljubljani dva pasova, razen med galerijo Moste in priključkom Lesce, kjer promet poteka samo po enem voznem pasu. Medtem je proti Karavankam levi pas urejen po istem smernem vozišču kot pasova v smeri Ljubljane in je od njiju ločen z nizko betonsko varnostno ograjo, desni pas pa je urejen ob gradbišču, torej po smernem vozišču proti Karavankam. Zaradi takšne prometne ureditve se morajo vozniki za izvoza Brezje in Lesce proti Karavankam držati desnega pasu.

Ponovno sta odprta priključka Brezje proti Ljubljani in Radovljica proti Karavankam.

Do 30. aprila 2023 bo zaprto počivališče Radovljica vzhod (v smeri proti Avstriji), vključno z bencinskim servisom. Zaprta bo tudi cesta mimo počivališča Radovljica vzhod, obvoz za vsa vozila bo čez priključka Brezje oziroma Radovljica.

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Predvidoma do konca junija 2023 bo promet v vsako smer vožnje potekal po enem pasu (zaprta bosta prehitevalna pasova). Skozi delovno zaporo bo omogočena vožnja vozil največje širine 4 m.

Zaradi obnove sta zaprti počivališči Povodje zahod (proti Ljubljani) in Lipce sever (proti Karavankam).

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med razcepom Dragučova in Pernico se nadaljuje preplastitev vozišča (več informacij). Predvidoma do začetka julija 2023 bo zaprta polovica avtoceste v razdalji približno 5 km, ves promet pa bo preusmerjen na drugo polovico avtoceste, kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Do konca maja 2023 bo na kraku razcepa Dragučova, ki vodi iz smeri Lendave proti Ljubljani zaradi del zaprt vozni pas.

Primorska avtocesta

Zaradi obnove je zaprto počivališče Risnik (v smeri proti Kopru).

Vipavska hitra cesta

Na odseku vipavske hitre ceste H4 med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo poteka obnova in varnostna nadgradnja odseka. Predvidoma do sredine maja 2023, ko se dela zaključijo, bo promet v vsako smer vožnje urejen samo po voznih pasovih, saj bosta prehitevalna zaprta.

Predvidoma do sredine maja 2023 bo na vipavski hitri cesti H4 na priključku Šempeter odprt samo uvoz na hitro cesto proti Vrtojbi (Italiji).

Istrska hitra cesta

Na odseku istrske hitre ceste H5 med Škofijami in razcepom Sermin poteka obnova vozne površine (več informacij). Promet v obeh smereh vožnje poteka po enem pasu (zaprta sta prehitevalna pasova). V naslednji fazi del od 3. maja 2023 bo zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Kopru), ves promet pa preusmerjen na drugo, že obnovljeno polovico hitre ceste (smerno vozišče proti Italiji), kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Do sredine maja 2023 bo na istrski hitri cesti H5 na območju priključka Bertoki proti Kopru promet potekal po zoženih pasovih zaradi del za izboljšanje prometne varnosti na priključku.

Do 30. junija 2023 bo omogočena uporaba odseka istrske hitre ceste H5 med Škofijami in priključkom Dekani tudi brez uporabe e-vinjete (več informacij).

Obalna hitra cesta

Do 22. junija 2023 bo na odseku obalne hitre ceste H6 med Koprom in Izolo proti Izoli v razdalji 600 m zaprt pospeševalno-zaviralni pas zaradi izvedbe kabelske kanalizacije za električni daljnovod.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto delno jasno, popoldne in zvečer bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. V nedeljo, ponedeljek in torek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami. Od srede bo najverjetneje suho vreme. Temperatura bo primerna letnemu času.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj