Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 12. maja 2023

05.05.2023

Na gorenjski avtocesti bosta do konca maja zaprta priključka Brezje in Lesce proti Karavankam, obvoz je čez priključek Radovljica.

 

Priključek Radovljica

 

Predvidena dela in zapore

Gorenjska avtocesta

V ponedeljek, 8. maja 2023, med 23. in 23.30 bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med razcepom Podtabor in Naklim v obe smeri vožnje kratkotrajna 30-minutna popolna zapora brez obvoza zaradi postavitve portala spremenljive prometne signalizacije.

Od srede, 10. maja 2023, od 8. ure do četrtka, 11. maja 2023, do 14.30 ure bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom zaradi vzdrževalnih del v predoru. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

Na gorenjski avtocesti A2 se nadaljuje obnova med Podtaborom in Lescami. V letošnji sezoni bo predvidoma do konca junija letos obnovljeno smerno vozišče proti Karavankam (več informacij). Ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Ljubljani), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje po sistemu 2 + 1 + 1.*

Od 5. maja 2023 do predvidoma 30. maja 2023 bosta zaprta priključka Lesce in Brezje proti Karavankam (tako izvoza kot uvoza v tej smeri), obvoz je čez priključek Radovljica.

* Sistem 2 + 1 + 1 pomeni, da sta v smeri Ljubljane dva prometna pasova (razen med galerijo Moste in priključkom Lesce, kjer promet poteka samo po enem voznem pasu), medtem ko je proti Karavankam levi pas urejen po istem smernem vozišču kot pasova v smeri Ljubljane in je od njiju ločen z nizko betonsko varnostno ograjo, desni pas pa je urejen ob gradbišču, torej po smernem vozišču proti Karavankam. Zaradi takšne prometne ureditve se morajo vozniki za izvoz Radovljica proti Karavankam držati desnega pasu.

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Predvidoma do konca junija 2023 bo promet v vsako smer vožnje potekal po enem pasu (zaprta bosta prehitevalna pasova). Skozi delovno zaporo bo omogočena vožnja vozil največje širine 4 m.

Zaradi obnove sta zaprti počivališči Povodje zahod (proti Ljubljani) in Lipce sever (proti Karavankam).

Štajerska avtocesta

Do nedelje, 7. maja 2023, do 20. ure bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico proti Ljubljani zaradi del zaprt vozni pas.  

Na delu odseka štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in razcepom Dragučova se nadaljuje preplastitev vozišča, ki bo trajala predvidoma do začetka julija 2023 (več informacij). Promet med Šentiljem in Dragučovo proti Ljubljani v dolžini 3,6 km poteka le po enem prometnem pasu (zaprt je prehitevalni pas). V smeri Avstrije promet spet poteka po dveh prometnih pasovih, ponovno so odprti tudi vsi kraki razcepa Dragučova.

Na krakih razcepa Dragučova, ki vodita s štajerske avtoceste A1 na pomursko avtocesto A1 (ter na krakih v obratni smeri), promet poteka po enem prometnem pasu.

Zaradi obnove sta zaprti počivališči Polskava zahod (v smeri proti Ljubljani) in Zima jug (v smeri proti Mariboru).

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) sta v razdalji 500 m v obeh smereh vožnje zaprta prehitevalna pasova zaradi sanacije nadvoza na Dunajski cesti. Prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana, bo sicer trajala do novembra. V noči s ponedeljka na torek (8. in 9. maja 2023) med 22. in 5. uro bo promet na območju nadvoza Dunajska cesta oviran zaradi spreminjanja delovne zapore. Zaprlo se bo smerno vozišče hitre ceste proti Tomačevemu, ves promet pa bo preusmerjen na nasprotno smerno vozišče (proti Šiški), kjer bo urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Novimi Jaršami in Zadobrovo (več informacij). Promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Na krakih razcepa Zadobrova, ki vodita s severne na vzhodno ljubljansko obvoznico oziroma s štajerske avtoceste na severno ljubljansko obvoznico, promet poteka samo po enem pasu.

Zaprto je smerno vozišče hitre ceste H3 med Tomačevim in Novimi Jaršami proti Zadobrovi. Promet v razdalji približno 1,5 km je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Bežigradu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Ker je na priključku Šmartinska cesta zaprt izvoz iz smeri Tomačevega, je obvoz mogoč čez novi krak priključka Leskoškova cesta na Leskoškovo cesto in po Bratislavski cesti v smeri BTC.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka preureditev priključka Nove Jarše na Leskoškovi cesti. Zaprta sta izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi.

Po severni ljubljanski obvoznici H3 je prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 tone. Ta bodo do konca obsežnejših obnovitvenih del, ki potekajo med Novimi Jaršami in Zadobrovo (predvidoma do konca avgusta letos) morala uporabiti druge dele ljubljanskega obroča. S tem bo poleg večje pretočnosti zagotovljena tudi večja varnost prometa ob delovišču.

Dolenjska avtocesta

Na odseku dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem poteka obsežnejša obnova (več informacij). Med nadzorno točko Dob in priključkom Bič je zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Novemu mestu), ves promet v dolžini 3,7 km pa je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Ljubljani), kjer je urejen po treh začasnih pasovih po sistemu 2 + 1 s prilagajanjem delovne zapore smeri povečanega prometa.* V tej fazi del je predvideno začasno zaprtje priključka Bič v smeri Novega mesta (termin zaprtja bomo pravočasno napovedali), obvoz bo po vzporednih cestah.

* Delovna zapora se prilagaja prometnim tokovom, kar pomeni, da sta ob delavnikih v času jutranje konice dva prometna pasova v smeri Ljubljane in eden v smeri Novega mesta, v času popoldanske konice pa obratno. Ob ponedeljkih in torkih se zapora zamenja do 14. ure, ob sredah, četrtkih in petkih pa do 9. ure. Ob koncih tedna sta v soboto najprej dva prometna pasova proti Novemu mestu in eden proti Ljubljani, zapora se nato v noči na nedeljo spremeni z vzpostavitvijo dveh prometnih pasov proti Ljubljani in enega proti Novemu mestu.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med razcepom Dragučova in Pernico se nadaljuje preplastitev vozišča (več informacij). Predvidoma do začetka julija 2023 bo zaprta polovica avtoceste v razdalji približno 5 km. Ves promet je preusmerjen na drugo polovico avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Na krakih razcepa Dragučova, ki vodita s pomurske avtoceste A5 na štajersko avtocesto A1 (ter na krakih v obratni smeri), promet poteka po enem prometnem pasu.

Primorska avtocesta

Zaradi obnove je zaprto počivališče Risnik (v smeri proti Kopru).

Vipavska hitra cesta

Na odseku vipavske hitre ceste H4 med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo poteka obnova in varnostna nadgradnja odseka. Predvidoma do sredine maja 2023, ko se dela zaključijo, bo promet v vsako smer vožnje urejen samo po voznih pasovih, saj bosta prehitevalna zaprta.

Predvidoma do sredine maja 2023 bo na vipavski hitri cesti H4 na priključku Šempeter odprt samo uvoz na hitro cesto proti Vrtojbi (Italiji).

Istrska hitra cesta

Na odseku istrske hitre ceste H5 med Škofijami in razcepom Sermin poteka obnova vozne površine (več informacij). Zaprta je polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Kopru), ves promet je preusmerjen na drugo, že obnovljeno polovico hitre ceste (smerno vozišče proti Italiji), kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprt je tudi priključek Škofije proti Kopru (zaprta sta tako izvoz kot uvoz v tej smeri).

Do sredine maja 2023 bo na istrski hitri cesti H5 na območju priključka Bertoki proti Kopru promet potekal po zoženih pasovih zaradi del za izboljšanje prometne varnosti na priključku.

Do 30. junija 2023 bo omogočena uporaba odseka istrske hitre ceste H5 med Škofijami in priključkom Dekani tudi brez uporabe e-vinjete (več informacij).

Obalna hitra cesta

Do 22. junija 2023 bo na odseku obalne hitre ceste H6 med Koprom in Izolo proti Izoli v razdalji 600 m zaprt pospeševalno-zaviralni pas zaradi izvedbe kabelske kanalizacije za električni daljnovod.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto sprva precej jasno. Sredi dneva in popoldne bo nastajala spremenljiva kopasta oblačnost, predvsem na severu in v hribovitem svetu zahodne Slovenije pa tudi krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. V nedeljo bo po precej jasnem dopoldnevu nekoliko več spremenljive kopaste oblačnosti, tudi popoldanske plohe in nevihte bodo pogostejše. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla.

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami in nekoliko hladneje. V torek bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho - občasne manjše padavine bodo možne predvsem v severni in zahodni Sloveniji. V sredo in četrtek bo dežja več, nato spet nekoliko manj.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

 

Nazaj