Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 9. junija 2023

02.06.2023

V soboto bo med Dramljami in predorom Pletovarje proti Mariboru zaradi del zaprt vozni pas. V nedeljo na priključku Leskoškova cesta ponovno odpiramo izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam. Prihodnji teden je pričakovati visoko gostoto prometa zaradi četrtkovega praznika v nekaterih državah.

 

Viadukt Črni Kal

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

V soboto, 3. junija 2023, med 6. in 18. uro bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru (pred predorom Pletovarje) zaprt vozni pas.

V nedeljo, 4. junija 2023, med 8. in 10. uro bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Žalcem (Arjo vasjo) in Trojanami v obeh smereh vožnje pomična varovalna zapora merskega vozila, ki bo pri hitrosti cca. 70 km/h izvajalo sferično snemanje vozišča (več informacij).

Na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in razcepom Dragučova se nadaljuje preplastitev vozišča, ki bo trajala predvidoma do začetka julija 2023 (več informacij). Promet med Šentiljem in Dragučovo proti Ljubljani v dolžini 3,6 km poteka le po enem prometnem pasu (zaprt je prehitevalni pas). Promet med razcepom Dragučova in krožiščem Pesnica proti Avstriji v dolžini 900 m poteka po enem prometnem pasu (zaprt je prehitevalni pas).

Na krakih razcepa Dragučova, ki vodita s štajerske avtoceste A1 na pomursko avtocesto A1 (ter na krakih v obratni smeri), promet poteka po enem prometnem pasu.

Zaradi obnove sta zaprti počivališči Polskava zahod (v smeri proti Ljubljani) in Zima jug (v smeri proti Mariboru).

Gorenjska avtocesta

V torek, 6. junija 2023, med 13. in 17. uro bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom zaradi vzdrževalnih del v predoru. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

Na gorenjski avtocesti A2 se nadaljuje obnova med Podtaborom in Lescami. V letošnji sezoni bo predvidoma do konca junija obnovljeno smerno vozišče proti Karavankam (več informacij). Ves promet je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Ljubljani), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje po sistemu 2 + 1 + 1.*

* Sistem 2 + 1 + 1 pomeni, da sta v smeri Ljubljane dva prometna pasova (razen med galerijo Moste in priključkom Lesce, kjer promet poteka samo po enem voznem pasu), medtem ko je proti Karavankam levi pas urejen po istem smernem vozišču kot pasova v smeri Ljubljane in je od njiju ločen z nizko betonsko varnostno ograjo, desni pas pa je urejen ob gradbišču, torej po smernem vozišču proti Karavankam.

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) poteka sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 (več informacij). Predvidoma do konca junija 2023 bo promet v vsako smer vožnje potekal po enem pasu (zaprta bosta prehitevalna pasova). Skozi delovno zaporo bo omogočena vožnja vozil največje širine 4 m.

Zaradi obnove sta zaprti počivališči Povodje zahod (proti Ljubljani) in Lipce sever (proti Karavankam).

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka preureditev priključka Nove Jarše na Leskoškovi cesti. Od nedelje, 4. junija 2023, bosta ponovno odprta izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter povezovalna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 med Tomačevim in Novimi Jaršami je zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Zadobrovi). Promet v dolžini približno 1,5 km je preusmerjen na sosednje smerno vozišče (smerno vozišče proti Bežigradu), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Ker je na priključku Šmartinska cesta zaprt izvoz iz smeri Tomačevega, je obvoz mogoč čez novi krak priključka Leskoškova cesta na Leskoškovo cesto in po Bratislavski cesti v smeri BTC.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Novimi Jaršami in Zadobrovo (več informacij). Promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Na krakih razcepa Zadobrova, ki vodita s severne na vzhodno ljubljansko obvoznico oziroma s štajerske avtoceste na severno ljubljansko obvoznico, promet poteka samo po enem pasu.

Po severni ljubljanski obvoznici H3 je prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 tone. Ta bodo do konca obsežnejših obnovitvenih del, ki potekajo med Novimi Jaršami in Zadobrovo (predvidoma do konca avgusta letos) morala uporabiti druge dele ljubljanskega obroča. S tem bo poleg večje pretočnosti zagotovljena tudi večja varnost prometa ob delovišču.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) poteka prenova dotrajanega nadvoza, ki jo izvaja Mestna občina Ljubljana in bo trajala do novembra. Na območju priključka je v dolžini 600 m zaprta polovica hitre ceste (smerno vozišče proti Tomačevemu), ves promet pa je preusmerjen na nasprotno smerno vozišče (smerno vozišče proti Šiški), kjer je urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Dolenjska avtocesta

Na odseku dolenjske avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem poteka obsežnejša obnova (več informacij). Med nadzorno točko Dob in priključkom Bič je zaprta polovica avtoceste (smerno vozišče proti Novemu mestu), ves promet v dolžini 3,7 km pa je preusmerjen na drugo polovico (smerno vozišče proti Ljubljani), kjer je urejen po treh začasnih pasovih po sistemu 2 + 1 s prilagajanjem delovne zapore smeri povečanega prometa.*

Do 17. junija 2023 bo začasno zaprt priključek Bič proti Novemu mestu (zaprta bosta tako izvoz kot uvoz v tej smeri), obvoz bo po vzporednih cestah.

* Delovna zapora se prilagaja prometnim tokovom, kar pomeni, da sta ob delavnikih v času jutranje konice dva prometna pasova v smeri Ljubljane in eden v smeri Novega mesta, v času popoldanske konice pa obratno. Ob ponedeljkih in torkih se zapora zamenja do 14. ure, ob sredah, četrtkih in petkih pa do 9. ure. Ob koncih tedna sta v soboto najprej dva prometna pasova proti Novemu mestu in eden proti Ljubljani, zapora se nato v noči na nedeljo spremeni z vzpostavitvijo dveh prometnih pasov proti Ljubljani in enega proti Novemu mestu.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med razcepom Dragučova in Lenartom se nadaljuje preplastitev vozišča (več informacij). Zaprta je polovica avtoceste med razcepom Dragučova in Pernico v dolžini približno 5 km, ves promet je preusmerjen na drugo polovico avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Pernico in Lenartom sta v dolžini 2,2 km v obeh smereh vožnje zaprta prehitevalna pasova. Voznike izrednih prevozov pozivamo, naj pravočasno napovejo vožnjo skozi delovno zaporo.

Na krakih razcepa Dragučova, ki vodita s pomurske avtoceste A5 na štajersko avtocesto A1 (ter na krakih v obratni smeri), promet poteka po enem prometnem pasu.

Primorska avtocesta

Zaradi obnove je zaprto počivališče Risnik (v smeri proti Kopru).

Istrska hitra cesta

Na odseku istrske hitre ceste H5 med Škofijami in razcepom Sermin se zaključuje obnova vozne površine (več informacij). Do zaključka del bo promet v vsako smer potekal po enem prometnem pasu (zaprta bosta prehitevalna pasova zaradi zapiranja sredinskih prehodov in dokončanja gradbenih del).

Predvidoma do 5. junija 2023 bo na istrski hitri cesti H5 na območju priključka Bertoki proti Ljubljani promet potekal po zoženih pasovih zaradi del za izboljšanje prometne varnosti na priključku.

Do 30. junija 2023 bo omogočena uporaba odseka istrske hitre ceste H5 med Škofijami in priključkom Dekani tudi brez uporabe e-vinjete (več informacij).

Obalna hitra cesta

Do 22. junija 2023 bo na obalni hitri cesti H6 na izvoznih krakih priključka Semedela (tako iz smeri Izole kot Ljubljane) oviran promet zaradi izvedbe kabelske kanalizacije za električni daljnovod.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v soboto delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v gorskem svetu lahko še nastane kakšna ploha. V nedeljo in večji del prihodnjega tedna bo nestanovitno vreme, plohe in nevihte bodo precej pogoste.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!
 

Nazaj